Mari nikmati bahan2 dan cara2 pembuatan kek coklat versi aku ok!!!!
Bahan A
- 1 cawan caster sugar / gula perang
- 1 cawan koko (koko fresh kuar dr kilang punye psl abg aku keje kilang koko ☺)
- 1 cawan air panas
- 1 sudu nescafe
Bahan B
- 6 biji telur (telur ayam kg yg mak aku bela, kes nak jimat ha ha ha tipu jela)
- 240gm tepung naik sendiri(8 oz)
- 300gm gula caster(10 oz)
- 250gm butter
dan cara2nya ialahhhh...
- Bancuh bahan A pastikan semua bersatu hati, mcm yg bob af selalu ckp tuu..."mesraaaaaa"
- Pukul butter & gula sehingga kembang mambang
- Masukkan telur sejibik sejibik dan pukul lagi sehingga kembang boyak
- Masukkan bancuhan Bahan A dan tepung ke dalam adunan
- Bakar selama 50 minit dgn 170°c or sampai masak ranum, jangan sampai rentung udah
Sedia untuk di makannnn..Yah yah yahhh gedebekkkk, haahhh amik ko.
***p/s : Sila ignorekan gambar kek aku yg ala2 berlubang tu... itu pasal aku telah merobek kek aku nie dr loyang dgn ganaznye, haa jadi la mcm tu. Heeee.. gambo kek dah potong xde pasal x sempat nak deco2 dah licin, menunjukkan kek yg aku buat nie sedap. Hahahah nie kes naik lif tekan sendiri (ade aku kesah). Adunan ke-2 aku dah malas nak snap2 pasal aku dah penat sangat bekeja keras menyiapkan 2 adunan. Ngeeee ☺
5 Ng0mel-ng0mel:
ko pukul butter sampai kembang mambang..?patutlh cepat abes..berantu rupanyer..:D
Hahaha itu lah rahsianyaaa
adus dah lama x buat... windu plak.. hahahahhaha... makan panas2 sedap nyer..
Hahhh mmg kompom sedap, lagi2 k.lia yg buat. Hahhaha
waaa..esok hari raya.....aku tg ngko...sudi2 kan lah ker blog ambo yerr
Post a Comment