~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

caRi keJe - Buat Keje - Dapat Keje @-@

Zaman sekarang nie susah betul nak mencari keje. Dah seminggu aku dok melanguk kat uma, ehh tak jugak aku jadi orang gaji omak ngan abah kat uma seperti yg aku war-warkan sebelum nie. Kekekehhhh... Jadi tukang masak and tukang kemas macam cerita nasib si labu labi. Ahakssss siap pakai apron lagi tuh. Bila abang aku tengok dikatenye aku mengada2 sebab pakai apron. Ehhh tu kan kebersihan, kitakan mesti menjaga kebersihan ketika memasak. Betulll takkkk...??? Nasib baik uma aku takde topi tukang masak yang tinggi2 tuh. Kalau ade memang aku pakai sekali. Hahaha.... Konfrem kalau aku pakai topi tu aku dah boleh digelar Chef Lieya. Kwang kwang kwangggg... Hmmmm selama seminggu aku duduk kat rumah takdelah bohsan sangat sebab aku tolong mak ngan abah buat keje rumah and ape2 keje yg patut dan terlarat aku buat, termasuklah membela, membelai juga melayan kerenah 2 ekor kucing aku si "kemmung" dan "domong" yang semakin gemmok dan ligat.
So dalam pencarian aku mencari keje, akhirnye ade jugak lah yg tersangkut. Alhamdulillah syukur kepada NYA yang memberikan aku pekerjaan juga rezeki diwaktu yg terdekat ini. So maybe 01 April 2008 nie aku akan mula bekerja di UEM Land, Ledang Heights Nusajaya Gelang Patah. Itu pun kalau semua dokumen aku siap. Mmmm aku tunggu dan nantikan pula gelagat2 pekerja di Nusajaya center nie, dari penglihatan aku majoriti pekerjanya adalah melayu. So bile melayu paham2 sahajalah cerita dan celotehnye nanti. Mesti macam-macam ada... hahaha tak dapat aku gambarkan. Opssss belum ape2 lagi aku dah cakap banyakkan...
Hemmmm semoga berjaya untuk aku menempuh segala dugaan ditempat baru dan semoga aku lebih cekal dan sabar di tempat baru nanti...Aminnnnnn (",)

2 Ng0mel-ng0mel:

superman said...

keje>
nak keje ek?
hehhee

blurblogger said...

bluekkkk... :p
aku dah dapat keje pong..
hehehhh

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.