~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Perjalanan Menghantar Nenek ke KTH

Dari kiri Pak Mat, Cik Jas, Mak, Pak n0din ngan nenEk. Haaa Pak Mat ngan Cik Jas la yg mengiringi Nenek.
Ini time bereNti reHat kat r&r pag0h
Ini timE meNunGgu neNek masuk ke KompLEk tabuNg haJI
neNek segala2nya bagi kami... sesi bergamb0 seLepas bersedih2...

Perjalanan kami menuju ke Komplek Tabung Haji (KTH) Kelana Jaya menghantar Nenek, Pak Mat juga Cik Jas untuk menunaikan fardu haji berjalan dengan lancar. Siap ade adegan kejar mengejar macam F1 lak depa wat, sampaikan memasing tak perasan ade t0k penghulu yg telah mencatatkan surat chenta untuk kereta memasing. Haaa tuh laaaa memain lagi.. nak antar orang p nek aji pun nak me'racing'... ingat litar sepang or pasir gudang ker!!! Nie keje pakcik2, abang juga sepupu aku laaa. Siapla k0wang dengan surat chenta tu nanti... (sebut macam dlm iklan sabun baju, "siaplah korang dengan bini aku nanti").

Selepas Nenek masuk ke KTH kami semua balik la ke apartment yg disewa. Keesokan harinya kami dapat berita yg nenek masih berada di KL coz flight Nenek delay 2 kali, sekali kapal terbang r0sak daaa... seb baik r0sak mase blum terbang... kalau time terbang r0sak??? iskkk nauzubillahiminzalikk.. Selamatkan Kuarga aku dari segala bencana. dan akhirnya Nenek, Pak Mat juga Cik Jas selamat tiba di Madinah sekitar 4.30am waktu Madinah hari ahad.

Mengikut maklumat yg aku terima keadaan Nenek kat sane sangatlah ceria. Aku berdoa Nenek dapat mengerjakan ibadah hajinya dengan sendiri. Aku cube telefon Nenek tapi tak dapat lak... ntah ape pasallllah gaknyeee.... b0wingggg jerk... Tapi takpelaa asalkan aku tau Nenek sihat walafiattt...

2 Ng0mel-ng0mel:

Umie said...

sekarang jemaah dah mula berlepas ye?? papepun kite doakan nenek awak selamat mengerjakan ibadah dgn tawaduq...

aKula said...

Dahhh... 1hb lagi tuh hari dah ade yg berlepas. Insyaallahhh semoga selamat semuanya...Aminnnn... Hehehe... Mekasih Umie...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.