~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

B.U.L.I

Hmmm... pelik aku tengok zaman skang nie. Saban hari pasti ada saja pasal kes B.U.L.I kat sekolah. Tapi apa nak herankannn, kat mane2 pun sebenarnya kita boleh jumpe kes B.U.L.I nie. Same je smua, ahahha termasuklah tempat keje aku. Ahaaaa... jangan kate tempat keje aku, tempat keje kowang pun mesti adekan. Jangan nak tipulah, cume samada kite perasan or tak je perkara nie.Contohnya ada je orang baru masuk mesti orang2 lame atau lebih best dipanggil veteran akan membuli orang2 baru. Tapi takdelah semuanya begitu.

Okey berbalik kepada cerita pasal B.U.L.I disekolah, Persatuan Ibu Bapa dan Guru Nasional (PIBGN) mencadangkan supaya konsep junior-senior di asrama dihapuskan kerana berpendapat ia adalah faktor penyumbang kepada kejadian gengsterisme di sekolah. Kowang rasalahkan, cadangan nie berjaya ke tak??? Sebab pada aku bukan kerana konsep junior-senior nie sebenarnya masalah B.U.L.I nie menjadi2. Tapi kerana disiplin para pelajar tu sendiri. Aiskkkk aku pun tak tau lahhh budak2 zaman sekarang nie, dulu mase zaman aku sekolah dulu takdelah seteruk ini. Tapi sekarang nie makin hari semakin menjadi2 pulak. Bahkan hampir setiap hari ade saje berita pasal B.U.L.I di sekolah. Jangan kate dari sekolah asrama biasa, ade jugak yg datangnya dari sekolah asrama agama. Haaaa macam mane tu??? Nak salahkan didikan sape nie???? Guru, Ibu or bapa or keluarga???

2 Ng0mel-ng0mel:

nURmALa mAZLan said...

skang ni org naka masukkan anak kat asrama pon kena fikir 100x

Umie said...

zaman sekarang terlalu banyak anasir2 luar yg menyerap dlm pemikiran budak2 sekolah... amik contoh TV jela.. dulu2 bape kerat je channel tv yg kite dpt..tp skrg nie ckp je saluran ape nak semua ada... tu tak masuk lagi internet nye & konsert2 semua tuh...pokok pangkalnya kerajaan kena tapis tu semua...baru la minda anak2 muda skrg dpt dibentuk...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.