~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Peliknya Kapal Terbang Ini!!!

Pada suatu hariii..tersebutlah kesah suatu cerita yg aku nie naik kapal terbang dari lapangan Senai nak ke Kuala Lumpur. Atas urusan kerja aku kene naik flight ke KL so cepat sikit sampai memandangkan kalau aku drive kene tunggu 5 jam baru sampai. Lepas tu semasa dalam kapal terbang tu kan, aku duduk kat seat tengah. Pastu mase kapal terbang berlepas boleh plak aku lupe nak pakai tali pinggang, yg peliknya pramugari2 semua takde nak tegur aku supaya aku memakai tali pinggang. So pada hemat aku akhirnya aku pakai sendiri tali pinggang utk keselamatan diri aku sendiri.

Semasa dalam leka-leka menghayati pemandangan dari pesawat tu, tetibe je aku terkejut bile aku tengok pesawat yg aku naik tu melalui celah2 bangunan, bawah2 blok... "iskkk gile ke hape kapal terbang nie" aku berkata dalam hati. Time tu memang tak terkata takutnya sehinggalah aku sampai ke destinasi. Tapi bukannya aku sampai kat KL, aku sampai kat Jepun. Boleh korang percaya??? Betul nie aku x tipu, flight yg aku naik dari Senai tu pegi ke Jepun dulu semata2 nak amik passenger yg nak ke KL. Selepas tu barulah flight yg aku naik tu meneruskan penerbangan. Pun begitu laluan aku amat pelik sekali aku rasekan. Korang tau penerbangan diteruskan ke India. Warghhh... ini macam bile mau sampai ke KL, baik2 nak cepat jadi lagi lambat pulak pun begitu aku yg leka dengan pemandangan yg ade terpampang di mate aku, aku siap amik2 gambo pemandangan yg ade depan mate aku tauuuu, chantekkkk gileeeeee. Dalam pada aku leka2 amik gambo tu kan, tibe2 aku dengar suara orang memanggil aku. Aiskkk sape plak yg kenal aku nie. Lepas diamati aku terus tersedar yg makcik aku panggil. Rupe2nye aku bermimpi jerk, hampessss betul tapi bile aku kenangkan balik,haaa harus aku gelak sesoranggg. Ape punye mimpii laa yg aku alami nie kan.. Har har harrrr....

3 Ng0mel-ng0mel:

pEts LovEr.. said...

huh..kuat mimpi rupenyerr ko nih..

affa fazwan said...

dari awal2 lg pon mmg dah agak mimpi..huhu

Lieya said...

Hahaha takde laa sangat. Tp bile mimpi tu haa mimpi yg merepek meraban laa jadinye... Hahahaa

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.