~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

1 bulan 8hari...

Wahh..... semakin hari semakin mendekat hari yg dinanti... Semoga segala perancangan akan berjalan dengan lancar. InsyaAllahhhh.... Day 42... Hari sabtu lepas, hem hem hemmm ape bikin??? Yezzaaaa telah perabihkan duit dengan berbelanja sikit utk barang2 hari bersejarah. Takdelah sampai beriban2, cume seriban ajeeee, itu pun setelah mak aku tawar menawar dgn gigihnye. Heeeee... dpt lah diskaun kaw kawwww punyee.

Firstly pegi kedai barang2 pengantin baru bukak kat bandar Pontian, for yg ade member kad VIP mcm aku dptlaa potongan 15%. Banyak jugakkan!!! kalau membeli pun kire ok jugak. Tapi we all takmo beli kat situ, pasal apeee!!!! Pasal we all boleh dpt lagi murah dr kedai itu. Hehehehe.... Dimanakah kedainyeeee??? Sila lihat map kat bawah ni haaa...

Ade nampak??? Tak nampak korang buat2lah nampak.

Yahhhh seperti yg aku katekan tadi, we all boleh dpt harga yg lg murah dr kedai2 pengantin yg lain..Mengapa perlu membayar lebey!!!! Xtually aku tak brapa nak ingat nama kedai tu opsss mmg tak penah amik tau pun nama kedai tu, yg aku tau kalau nak ke situ we all just say kedai Mimi sempena nama tokeynye yg sangatlah peramah & pemurah itu. Hahahaha... Untie Mimi ni, dah kenal sangat ngan mak aku. Pasal ape??? Hahh ofcozlah pasal mak aku selalu ke situ. he he he padahal anak yg dah kawin baru 2 kerat, ni sorang lg nak kawin barulah masuk 3 kerat. 3 kerat bermakna 3 kali pegi kire selalu ke?? Waahahaha yg sebenarnye kalau kazen2 aku nak kawin or kaum kerabat terdekat aku nak kawin, dia org akan ajak mak aku dannnnn.. mak aku lah yg menjadi tukang tawar menawarnya. Mak aku ni pulak kalau menawar mmg kaw kaw punye sampailah harga tu tak boleh ditawar lg dan sampailah dia berpuas hati.

Boleh korang buat gitu??? Memang terrer kan mak aku nie. Sampai Untie Mimi ni ckp, "Kak Na, sebelum kau datang sini kau ade pakai ape2 ye...". Haaaa tergelak besar mak aku dengan soklan Untie Mimie nie. Mak aku pun menjawab,"Nak pakai ape Mimie oiii... aku pakai bajulaa nak pakai ape plak". Pastu 2 2 org skali gelak sakan. ohhhh time ini aku tiada dgn dia org pasal aku dah sebok ngangkat barang2 masuk ke bonet kete.

Wokeyyy antara barang2 yg aku beli hari sabtu tuh hari adalahhhhh....

  • Tuala tukang masak 2 dozen
  • Tuala rewang 16 dozen
  • Riben berline 45pcs
  • Riben besar 2pcs
  • Tape bunga 5 pcs
  • Bunga Rozet 50 pcs
  • Beg Plastik 10 dozen
  • Ponjot telur 10 dozen
  • Bunga dulang MOH pesan 9 pcs
  • Bunga Telur MOH pesan 50pcs
  • Selipar 2 pcs (aku ngan Akim punye)

Dan harga keseluruhannye adalahhh...kurang dari 1.2k ok... sangatlaaa murahkan!!!! berbaloi2... Korang ingat kalau kat kedai biasa boleh dpt??? Non Ado haaaa, ini ntah bape % lah mak aku dpt. hahahaha....Syukur Alhamdulillahhh dpt murah bolehlah duitnye ke lain pulak. So bg korang2 yg nak kawin yg umanya berdekatan ngan Pontian, bek la korang p beli barang2 kawin kat kedai Untie Mimie nie. Cewwahhh promote ok!!!.. TAPIIIII ade tapinye lagi ye kawan2... jgnlah korang terperanjat bila masuk ke kedai Untie Mimie ni, pasal barang2nye agak berterabur sikit berbanding dengan kedai2 kat bandar sane. Tapi masih boleh dicari... kalau tak jumpe korang boleh mintak Untie Mimie or pembantunye carikan. He he he....

6 Ng0mel-ng0mel:

♥ Fasha ♥ said...

owh lagi 42 days ye lieya? saat2 terakhir preparation ni kena buat btul2 tau lieya kalo x nanti seumur hidup ingat je benda tu ^_^

Amy Syaquena said...

masa berjalan terlalu pantas hope semuanya dalam perancangan yang bagus sekali..

bonda dadif aka akish said...

sokong!!!

pegila kedai mimi...anda pasti berpuas hatiii...

money back gerenti....

akakakkakaka=)

Siti said...

kat mn kedainya lia? Mcm nk g sn nti.. ;-)

Lieya said...

Fasha-> tuh laa... mmg nak wat bebetul, tp xtau dr mane nak mula nie...

Amy-> Mmg mase berjalan terlalu pantas ni emi... byk lg bende x settle...

Neli-> Kann mmg bebaloi baloiii....

Lieya said...

CT-> Haaaa pegi2 jgn x pegi, pegi je masuk jalan parit sikom tu haa... jalan terussss sblm pekan kayu ara pasong, ade kedai baru belah kiri... haaa tu la dia... besar gak kedainye...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.