~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Honeym0on 00hh yeah h0neybuLan

Ini N3 terperap ye kawan2, baru nak post selepas berkurun2 lamanya bersarang dlm draft section. hu hu hu

2nd honeym0on aku yg pen0h pancar0ba.. cewwaaahhh... Permulaan perjalanan berjalan dengan lancar bermula dengan bacaan doa pastu memasing naik ke bas yg telah ditetapkan. Ada 6 bijik bas semua sekali ye, aku dan Enchek Hubby naik bas ke-3 iaitu bas C.

Belum jauh perjalanan, aircon bas yg aku naik losak. Maka bermandi peluhlah kami di dalam bas. Sampai kat R&R Machap bro driver bas konon2nye membelek sakan. Pastu takleh gak buat, then ketua rombongan buat keputusan supaya kami berpecah dan masuk ke bas lain yg sememangnya ade kekosongan 1 or 2 tempat duduk. Maka aku dan Enchek Hubby telah ditempatkan di bas B. Oohhh tak kisahlah asalkan kami ber2 tidak dipisahkan, he he he bukan apeeee pasal aku tak berapa nak kenal ngan budak2 tempat kije Enchek Hubby. Ok bile dah naik bas B ni pulakkk sampai di suatu kawasan Segamat... tiba tiba dengan sepantas kilatnye driver bas telah memberhentikan bas ditepi jalan dan terus turun dari bas.

Haaaa ni la jadinya, bas B pulak timing belt aircon putus. Nasib baik pakcik driver bas tu ade bawak timing belt spare time, so dengan gigihnye pakcik tu menukar timing belt tu. Godak godek godak godek haaaa jejak 1 jam kite orang menunggu di tepi jalan. Tengok je gambar kat atas tu, tukang tengoknye ramai tp yg merepairnye sorang je termasuklah Enchek Hubby.Sampai2 Bukit Gambang (BG) dah petang lebey kurang pukul 4.30pm. Padahal kite orang bertolak dr JB pukul 8.30 pagi.

Dah lepas check-in mandi mande pastu terus rayau2 kat BG. Xde ape pun time2 petang just ade pasar tani kecik pastu dlm kul 6pm barulah tempat2 game bukak. Ape lg Enchek Hubby dan kawan2nye amik peluang main snooker. Pastu mlmnye plak ade Dinner and game. Enchek Hubby & kawannye dpt tempat pertama dlm game yg disertainye.

2nd day seawal pagi afta bfast sukan air dijalankan.

Afta sukan air bermula aktiviti bebas, maka bermula jugalah permainan yg boleh membuatkan aku keluarkan segala isi perot plus tobat aku nak naik mende alah tu semua. Tobatttt weiii terutamanya permainan yg ala2 mcm superman tu ha, tree top hill slides namanya. Tu yg pertama dan yg terakhirlah aku naik.

picca from enchek google

Haa korang tengok gambar belah kiri tu haa, terbangkan??? Macam tu lah aku mase naik mende alah ni, tp aku rase time aku lg tinggi terbangnye woooo, 2 kali aku terbang mcm tu sampai aku rase mcm nak terbang ke lane sebelah. Aiyoooo tobat nasuha aku nak naik lagi mende alah ni.

Haaa ini pulak Galaxy Slide selain tu ade gak Canopy Side, Crystal Slide dan Family Raft Ride (yg terpanjang kat Malaysia ok) Semua ni aku naik, tp idaklah sampai boleh tercabut nyawa aku mcm tree top hill slide tu. - ini picca pun enchek google

For the 2nd nite, aktiviti bebas.. suka hati korang mau bikin ape. Lepas dinner aku ngan Enchek Hubby pegi perabehkan duit ngan kalaoke pastu main game. Pastu ade pulak ahli silap mate, so layannn jugak.

Ini picca saje untuk menggamit kenangan dolu2 kale mase zaman belajo. Rajin aku ngan kengkawan pegi race Daytona same Moto tu ha untuk release tension.

Haaa tu dia pasangan pengantin baruuuu... ehehehee we all pengantin sebulan and yg pasangan 1 lagi tu pengantin baru seminggu. Puehhh kene giat dlm bas.

Sempat grap baju kapel sepasang, Bukit Gambang special edition punye. Hahahaha

Pastu time balik... ha hamekk ko sekali lg bas yg aku naik losak.. Tp seb baik setengah jam je, kalo idak mampuihhh fengsan kami kat tepi jalan tu ha. Tu gambar pembakar jantung berjaya. Hehehehehee....

2 Ng0mel-ng0mel:

aDieyZa said...

ramai ckp bukit gambang ni best..

Lieya said...

Best tp tu la, org yg xbape bran macam saya ni rugi kalau pegi. Hu hu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.