~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

M00d meMASAK ke LAUT

Aduhaii.. tengok rakan-rakan blogger lain membuat juadah macam-macam rasa gerammm je kan tengok. Aku ni!!! Haiseyyyy dapur dah macam berasap tak berasap je.. aven?? Hahhh jangan ditanya, selepas raya tuh hari langsung tak bepanas. Aishhhh ape mau jadi, bile tengok blog orang lain... waaaaaaa verangan nak jugak buat, tp mood MALAS tu terlebihh sudah dalam badan ni ha.

Sampai la ni, tengok orang buat itu ini, pendam je dalam diari berangan-rangan. Aiseyyy bilelah keRAJINan itu mau datang semula ke dalam diri aku ni. Hu hu huuuu... Sendiri jawablah ye... dah sendiri punye badan dan sampai la ni jugak aku kecur liur tengok kuih muih, lauk pauk bagai bertepek-tepek kat blog blogger yang SUPER-DUPER RAJIN memasak. Memang tabik springlah sama dia orang ni. Orang kenyang ngan menu yang dibuat, aku kenyang tengok gambar jela... hu hu...

Dahhh jom tengok antara menu yang membuatkan aku berangan lebey. Hu hu hu.... bahan ade tapi keRAJINan tu belum sampai lagi. Ohhhh RAJIN tolonglah datang kepadaku kembali.

Ku seruuuuu.....

Ku SERUUUUUUUUuuu....

Hahhhh SERIAUUUU tengok picca ni semua....

Silalah tangkap leleh.....

KEK LAPIS CHEESE PERSONA dari dapur RYO AZHAR tuan empunya blog RYO

PUDING TAUHU dari dapur KAK ANYMZ tuan empunya blog MY KITCHEN

FRAMBROZEN KENARI dari dapur KAK ITA tuan empunya blog MASAM MANIS

MALTESERS SQUARE dari dapur KAK ITA tuan punye blog MASAM MANIS

DEVIL's FOOD CHOCHOLATE CAKE dari dapur KAK AYU tuan empunya blog CURLYBABE"SATISFACTION

Opera Cake dari dapur KAK RIMA tuan empunya blog BISOUS A TOI

8 Ng0mel-ng0mel:

quinnie said...

heheh..kadang2 saya pun mood kelaut nak memasak...ada jugak hari2 yg makan lauk telor goreng je..kalau dak pun mee maggie..hehehhe...

tapi sejak berblog ni memang kecur je tiap2 hari tengok juadah kat blogger2 masakan ni..lepas tu kg pun bertambah...hehhehe

aTy _faRed~ said...

saye nyer mud memasak jarang2 nak ade..huhu..memanjang nyer ke laut...;D

Hanis MY said...

pengsan! semua pun yummy sgt!

CikPuan Fara said...

arghh sedapnya coklat kek kat bwh tu..

hi org nusajaya! saya org JB @ Nong chik.. sudah folo blog u =)

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum Lieya..
Hehehe..tayang gambar2 yg menggugat keimanan dan jiwa ye lia..
Cam nak pengsan tgk.. Kalau dapat makan yg org buatkan lagi pengsan..hehehe..

Zana Adieyza said...

mood masak zana masa weekday mmg agak ke laut.. masa cuti jer dia ada..

Lieya said...

Quinne->Hehehe tu laaa kalau dah mood ke laut, masak yg ringkas2 je la, lg best soh En. Hubby yg masak.

Aty-Fared->Kekeke... xpe Aty, kalau En. Hubby tak kesah.

Hanis MY->Yummy kan.. tapi tu la.. nak membuatnya berCHENTAAA...

Cik Puan Fara->Gilee tak sedap... ahahaha eheehehe thankssss

Nas->Waalaikumsalam... memang rasa nak pengsan tengok makanan sedap-sedap ni, tp lg pengsan kalau nak membuatkan utk orang. Hahahahaaa

iedchan said...

sedapnyeeee...rase nak mkn sume gambar tu..ehheh

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.