~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Memmang Terbaek...

Semalam balik keje bergegas balik ke rumah pasal nak memasak. Biasalah nak menjadi isteri solehah la katakan.... Sampaikan niat nak menyinggah kedai pun aku batalkan pasal takut En. Hubby tak kuarkan daging or ikan dari si peti sejuk. Kalau tak kuarkan, akulah yg masak pasal bahan semua keras kejung.

Pastu sampai-sampai uma, tengok En. Hubby dah bangun tengah layan badminton. Letak bag and aku terus ke dapur... Masuk dapurrr... uwaaaaaaaaaa.. what a supriseeeeeee!!!!!!! En. Hubby dah masak hokey.... Ooooooo terus dapatkan En. Hubby and polok ketat2 same dia. Heheheheeeeeee... wooo best killer....



Daging goreng kunyit ul la laaa...

 

Kangkong goreng belacan... ui ya yaaaa







Sambal ayam penyek special... uw wa waaaaa



Keseluruhan masakan En. Hubby, ADA UMMMPPPP.... yummylicoussss sehingga menjilat jari terutamanya sambal ayam penyek tu ha. Serius sodappp... original resepi dari Kg Jawa Shah Alam ye kawan-kawan. En. Hubby dapat masa dia keje part time kat Shah Alam zaman dolu kala. 

SAMBAL AYAM PENYEK

Bahan-bahannya :-D
Ikan Bilis
Belacan
Cili Padi
Lada Merah
Lada Hijau
Tomato
Jus Limau Nipis
Garam, Gula dan Ajinomoto.

Cara-caranya ;-D
Goreng semua bahan (ikan bilis,belacan, cili padi, lada merah, lada hijau, tomato). Kemudian lenyekkan dengan lesung kayu (pakai lesung batu pun boley jugee). Pastu perah limau, masukkan garam, gula dan ajinomoto. Rasa dah ok boleh dihidang bersama ayam penyek, takde ayam makan ngan nasi saje pun sodap.


Komen dari juri tetap,



5 Ng0mel-ng0mel:

Aikido@MushroomCute@Mariea said...

Menci..terliur Mush tau dgn sambal ayam penyet tu..

syakilla.purple said...

best kaaaannn, husband masak.....rase sayang ketat2. hahaha...sy fillow awk..boleh kan :)

anyway, b2b kuantan :)

Intanberlian said...

terliurrrrrrrr.

Lieya said...

Mush->Redhooo jela kalau terliur. ehehehe

Syakila->Memmang besttt sangat2... boleh2 takkan tak boleh...

Intan->Hehehe silalah terliur lebih2.. wakakakkaa

anymz said...

simple tapi sedap menu nih :)

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.