~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

xtvt Penutup 2011


Permulaan disember, bermula dengan berdating ngan En. Hubby menonton Ombak Rindu.. kata orang sedeyyyyy tp tak berjaya memecahkan empangan mata aku walaupun aku kini seorang yg berhati taman mungkin sebab aku dah banyak memecahkan empangan mata bila membaca novelnya.


Kemudian xtvt family di hari natal, menonton aksi2 si ipar duai merandok parit depan uma mak aku mencari si ikan puyu dan si ikan haruan. 

Beria-rialah abang-abang aku juga En. Hubby memasang jaring

Sekali abg long aku, di bawak arus... ceewaahhh nak tunjuk terrerrr la kononnnn... haa hamekkk ko... seb baik ade jaring tolong tahan... ahahahaha
Puas berendam.... sesi melepaskan ikan daripada jaring bermulaaa....
Sesi menyiang ikan pada si ikan yang tak dapat di selamatkan, daripada buang baik di makan.... tapi yang makan En. Hubby aje.. we all semua tak tergamak nak makan si ikan puyu... eheheheh



Penutup disember... jom mengecutkan badan

Mandi-mandi di Ulu Tiram Indoor Water Park....

Ibu-ibu yang menjadi pemerhati sambil memegang belon untuk anak-anak... ibu-ibu jugakkkk yang kene....

Belum sempat puas mengecutkan badan, tetiba ade pulak En. Barny.. so take picture sedas dua.. ehehehe

dah berejam berendam di ajak naik tak mauuu tak padan ngan kecik..


Penutup disember.... Kerabu ikan bilis bermangga....so yummyyyyy

KERABU IKAN BILIS BERMANGGA

Bahan-bahan :-D
  • Segenggam ikan bilis (digoreng)
  • 1 biji Mangga muda(hiris halus @ sagat)
  • 1/2 biji Lobak Merah (hiris halus @ sagat)
  • 1 biji Tomato (buang biji dan hiris)
  • 1 btg Serai (ambil putihnya saja dan hiris halus)
  • 3 sb Sos Ikan/ Sotong
  • Cili Padi (hiris halus dan ikut tahap kepedasan)
  • Jus Limau Nipis
  • Garam dan Gula
***Lagi sedap kalau letak bunga kantan, tapi time aku buat ni bunga kantan takde.. so bedal ape ade jelaaa...

Cara-cara ;-D
  1. Gaul semua bahan kecuali ikan bilis, perasakan dengan bahan perasa mengikut citarasa masing-masing.
  2. Nak makan baru taburkan ikan bilis supaya kerangupan ikan bilis kekal.



2 Ng0mel-ng0mel:

NighBerkz Ent said...

hurmm menarik...

aTy _faRed~ said...

saye pon tengok ombak rindu last aritu... eerr...tapi saye nangis..sikit jer ar..hahaha[kantoi] :)

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.