~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Christmas vs Pengantin

Chrismas datAng lAgi.. menunjukkan bahawa sudah sampai ke penghujung tahun dan akan memasuki tahun baru beserta azam baru. Tu pun kalau ade azam baru yang nak dilaksanakan or tak pun kembali berazam dengan azam yang lama, yang masih tak tercapai dan terlaksana lagi.
Christmas juga menjadi tanda kepada kawan aku Zue and Adli bile mereka menjadi raja sehari pada tarikh ini, tanggal 25 December 2006. Same jugak dengan Noh and Ija yang menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang ke 2 tahun.
Selamat pengantin baru Zue dan Adli direnjis-renjis dipilis, ditepungi air tawar, hai beras kunyit ditabur, disirami air mawar... Noh dan Ija selamat berhoneymoon... semoga kowang berdua nie dikurniakan cahayamata...
Hmmm berbalik kepada cerita persandingan Zue nie. Ade sedikit kelam kabutnya. Iskkk kesian betol aku kat kawan aku yang sowang nie. Hehehehe... Ade sesapa yang penah dengar pengantin lupe dengan kek kawin. Hahhh nie lah yang berlaku kat Zue. Ade ke dia terlupe nak bagi tau kat kakak or aku and kawan2nya supaya amik kek pengantin. Pastu kite orang nie lagi lah tak ingat sebab masing2 ingatkan dah ade yang pegi mengambilnye. Bile sampai part makan berdamai masing2 tanye mana kek pengantin. Then baru dia teringat yang dia terlupe untuk memberi resit kek kat kami semua. Amalakkkk minah nie, so makan berdamai dia tanpa kek lah gamaknye. Tugasan untuk mengambil kek diserahkan kepada Fydd. Sebab aku and Odah dah ade tugasan lain. Then pukul 6.00 barulah si zue and adli dapat potong kek. Tu pun depan pelamin je dengan disaksikan oleh anak2 buah zue yang tak sabo nak makan kek. hehehehh... Ape pun Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...

4 Ng0mel-ng0mel:

nohjenoh said...

Tq.. Tq.. tapi ada sedikit pembetulan... 24hb, bkn nya 25hb... 24hb dec 2004 aku akad nikah lepas isya'... 25hb majlis umah ija... 26hb majlis umah aku... haa... kan dah bg sejarah.. heh...

blurblogger said...

yelah.. samelah sejarah ko ngan zu. 24hb dia nikah, 25hb majlis uma dia, 26hb plak majlis uma laki2. cume lain tahun lain tempat, lain waktunye je...

nohjenoh said...

haa.. ko pun bakal sama gak laa... 24hb ko nikah, 25hb majlis umah ko, 26hb lak majlis umah bakal laki ko... tapi ko nye semua thn nie... haa... ada berani??? heh

Superman said...

tp bulan die kene sebut la..
jangan 25hb la..
24hb la..
bulan n tahun a..
ada berani ke?

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.