~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

terlAlu Istimewa...

Ku tatap gambar wajahmu
Sinar mata ituLirik senyumanmu
Pesona yang membelai
Wajahmu bercahaya
Memberi bahagia
Tiap yang memandang
Hati jadi saljuKau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas...
Tiada batasan terus membara
Terkilan rasa jiwa
Inginku lihatmu dewasa
Apa daya...
Tuhan lebih menyayangimu
Ku pasti kau berbahagia
Duduk di samping NYA
Mendengar cerita
Segala rahsia
Tak tertanggung rindu
Mendengar suaramu
Tawa mengusik jiwa
Haa AdibAh no0r memecah rek0d biler dia memenangi AJL21 bagi katerori balada, vokal terbaik dan keseluruhan... Terlalu Istimewa lagu yang ditulis oleh Adibah Noor sendiri sempena mengingati dan diciptakan Khas untuk arwah Nurul Huda yang telah dirogol di pondok jaga pencawang TNB Kampung Pekajang yang berdekatan dengan uma arwah juga uma nenek aku dan ketika kejadian berlaku aku ade di uma nenek. Memang menyayat hati biler aku melihat wajah arwah, seorang yang periang, manja juga peramah ngan smua orang... Memang zalim sungguh Jaga yang melakukan kerja terkutuk tu... Budoh nak mampossss... Namun tu semua ketentuan darinye... Adee gak desas-desus orang mengatakan bahawa nie semua balasan atas kelakuan ayah dia suatu mase dulu... Wallahuallam... Sesungguh hanye Allah sahaja yang mengetahuiii...
Al-Fatihah buat Nurul Huda Abd Gani

14 Ng0mel-ng0mel:

Anonymous said...

mayB u r not aware tht AJL21?? r u sure??? :D

blurblogger said...

am i???? Nahhh mmg pun tak konsentrate tapi rasenye betol ape yg aku sampaikan...
tapi kalau tak betul wat to 2...
aku insan yang lemahh...
wakakakakaakhhhh

Anonymous said...

Pembetulan..!!!!!

Lagu nie dicipta oleh Azlan Abu Hassan daa... Adibah Noor cipta lirik dia beb....

waa... masa jadi mende nie ko mmg kat umah nenek ko ke?? apsal ko tak penah bgtau pun mende nie jadi dkt kg ko tu??? kat gealng patah tu??? fuh.... mmg tragis....

Anonymous said...

hehehhe...
tUmpang laLu....
kudos tO adibah ,,,,
kak na Memang suke dia dari dulu...
daRI awal2 lagi... she was one of the "strollers" kaT klcc mase klcc baru2 bukak...
i used to sit down or sometimes stand hor nearly 45 minutes tgk dia nyanyi kat one of the wings in klcc... superB... and those moments were precious...saYa SukeR adibaH ... LoOOvelY ...

Anonymous said...

fuh.. ye ke na... dia mmg performer kat klcc masa mula2 bukak dulu ek... fuh... mmg la aku tak tau..... tapi dia mmg superb.. and deserved it... dah la semua guna modal sendiri masa terbit album tu... mmg m'sia ni cuma tumpu kat rupa aje... bakat haram...

patutnya, kalau adibah noor leh bawak keluarga tu dtg ke ajl21 tu, fuh.... tagi tragis... leh nangis wooo....

blurblogger said...

Hahh tol lah tu, tuh haa kelemahan industri kite nie...
Pandang pada rupe tapi tidak pada bakat seseorang tu...
Tapi Adibah dah membeliakkan mate para juri dan penonton yg dia memang berkebolehan...
sUper duper yummy... cayalahhh...

ya mr. pancit lagi mr. poyosss...
kalau di bawak kuarge arwah...aku rase banjir tegolek semua orang.
hua hua huaaaaa....

Anonymous said...

tak kisah ...walaupun tak related (again)... bencI sgt2 kat copy cat... typing pUn ikoT gaK.. mosT oF my ideas dia CedOK,,, Now braCkeT (.....) pun nak tiru gak ??? marah..???marah ...???geraM..??? geraM...??? sebenarNye tak kisah but haf yer oWn identity aaH... sORRy ye Cik lia... saya ingatkan nih kaunter aDuaN...nih ajelah tempat mangaDu... hahahha...
*kak NA BioL saT*

blurblogger said...

Huhuhuuuu... Alah syiannye ngan Cik Na kite nie...
Terok tol lah si "n0tTyc0pycaTd0l" nie... d0g0l bet0l...
cuBelah wat dengan daye usaha sendiri...
kreativiti sendri, kreadibiliti sendri, ayat sendri, caye sendri, gaye sendri bak kate smua sendri...
Mangkuk tingkat tol....

blurblogger said...

Sat td p bace blog "n0ttyc0pycaTd0l"...
Dpt 2nd interview from permohonan SPA. Tapikan as i kno kalau yg 1st time dipanggil interview tp tak pegi. Rase2nye name dah kene blacklist... am i rite!!!
Kalau tak silap pengetahuan r...

Anonymous said...

hehhehe....
tah aah lia... kak na pun tak tau ...but one thing for sure...
"pegawaI khidmat pelanggan"... PRO...GrO ??? hehehhe..*bertandOK*..asTaghafirullah*
aLL in aLL..still poYo...
and what's with "dont judge a bo0k By it's CoveR"...and (....) cedok..cedok....cedok lah selaGI boleY...
*anaK itiK tok wi manDI dalaM kOlaM..
sakit ape tok wi ...
sakit sendi TulanG..
UbaT ape TOk wi...
UbaT limau leLAm...*
*wink*winK*

Anonymous said...

na.. lepas nie ko letak "TM" kat semua post ko... ha.. kalau copycat tiru lagi, leh saman tu... copyright protected.. tul dak lieya??? hehe

Superman said...

eh eh kawan2..
en pancit kita ni rajin la plak mengepost comments dalam blog cik minah ni..
wakakakkaa

"syaiton mendekati"

hehehhee

bagus pe notty nk kene g saudi..
bleh kirim kurma..
wakakakaa

blurblogger said...

Oitt 'TM' tu mende???
Hehehheeh....
betol2... kite jangan biarkan cetak rompak berleluasa...

Anonymous said...

"TM" tu TreadMark ler lieya... ko tgk semua logo brg atau kompeni biasanya ada "TM" kecik pd logo diorang ... haa kalau ada yg gatal gi tiru, kompeni tu leh saman mamat yg tiru tu... apada... "TM" pun x tau ka.. heh

oit superman... aku bkn rajin post kat sini aje.. kat si ubi-kayu tu pun aku slalu gak post.. aku cuma xde blog sendiri aje.. hehe...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.