~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

X-zelAn reUni0n

Ahaaa semalam perjumpaan aku ngan kawan2 lame mase keje kat Zelan Tg Bin Site Office. Jumpe Notty ngan Nickie. Then Nickie YM aku, setelah berbincang kami setuju untuk berjumpa kat Subang Parade. Kebiasaannya Notty akan pick up aku kat uma, tapi untuk perjumpaan kali nie Notty mintak aku naik komuter ke Subang Jaya. Kat stesen Subang Jaya Nickie yang akan pick up aku.

Sharp on 5.30, aku pun kuar dari ofis. Balik ke rumah sekejap menunaikan tanggungjawab aku. Lepas tu aku bergerak dari uma ke start lrt lebih kurang 6.00 petang. Tahan teksi, teksi pun tak nak anto aku ke stesen. Mungkin dekat sangat kot, so dia orang rase cam tak berbaloi nak anto. Agaknye lah kan. Heheheh.. Lepas 2 aku terus wat keputusan dengan berjalan kaki ke stesen. Perghhh termengah2 aku berjalan, sampai je aku trus naik start, wahhh lucky me. Then aku turun kat Masjid Jamek, and ambil plak Putra. Perghhh giler, ramainye orang.. opss lupe plak yang time2 cenggini orang baru balik keje. Train ke 2 baru aku dapat naik memandangkan train pertama terlalu penuh sehingga takde ruang langsung untuk aku menyelitkan diri aku yang kecik nie. Heheheh... Sampai kat KL Sentral dah pukul 7.00 malam. Lebih kuranglah.. adoiii penatnye berjalan, aku kene turun naik tangga dan lintas jalan untuk ke setiap pertukaran stesen. maiii aiiii penat giler, nasib baik ade tangga bergerak.

Lepas tu, aku amik komuter ke Subang Jaya plak. Huhhh kat komuter nie pun aku kene berdiri gak dari KL Sentral sehinggalah ke Subang Jaya. Naik lenguh kaki aku nie ha... Then mase dalam komuter baha's call, tanye nak jumpe kat mana. Aiksss ade sedikit kepelikan dalam diri aku, sape plak yang invite Baha nie. Dalam hati... ohhh mungkin Notty or Nickie yang invite Baha. Then just let him know that we will meet at Subang Parade. Sampai je kat Stesen, Nickie dah setia menanti aku. And dia bawak aku ke Subang Parade, laaa dekat je Subang Parade ngan stesen komuter yang aku turun nie. Aku ingat jauh le sesangat. Ok mase kat dalam kete Nickie, Baha call lagi tanye kat mana nak jumpe. Then aku cakap jumpe kat TGI Jumaat, Subang Parade. Lepas masuk ke TGI Jumaat aku tinggalkan Nickie sekejap untuk aku menunaikan tanggungjawab aku. So aku jumpe Notty kat dalam surau.

Lepas je solat, aku and Notty bergerak ke TGI Jumaat. Then on the way, Baha call Notty tanye TGI Jumaat tu kat mana. Dalam pada bercakap aku rase ade plak mamat berbaju merah menyelitkan dirinya antara aku and Notty. Iskkk apsal gatai sungguh mamat nie nak menyelit. Bile aku tolehhhh... Laa al-Baha's rupe2nye. Haaa gelak sakanlah kite orang ngan kelaku si Baha sowang nie. Baha yang poyo.

Pastu bile masing2 dah lapo, Notty and Nickie mengorder makanan yang banyak giler, sampai masing2 tak terlarat nak makan. Lama tak jumpe membuatkan kami bercerita banyak perkara dan banyak hal. Dalam pada berbual and makan, kami dengar ade crew2 TGI Jumaat nyanyikan lagu Happy Besday to somebody yang menyambut besdaynya pada hari tu, Uuuuuu sound best giler ala hiphop kot ke rock ehh. Yang wat lagi best sebab crew2 tu ikut rentak lagu 'We wil Rock u", aku tak pasti tajuk lagunye tapi dia punye rentak memang ikut lagu tu. Rase jeles plak kat dia orang sebab ade orang nyanyikan masa tengah makan. So kite orang naklah jugakkan. Mana boleh dia orang je, and dalam perancangan kami mengenakan Baha, memandangkan baru kali nie dia berjaya memunculkan dirinye diantara rakan2 yang lain. Hahaha idea from Nickie and Notty. Aku hanye mengikut...ekekekekek. Baha... hemmmm ape lagi, budak yang lurus bendol nie bile disakat macam tu... tak tentu arahlah jadinye. Hahahahaha...Pastu crew2 TGI Jumaat nie nyanyikanlah lagu untuk si Baha nie sebab we all cakap hari nie besday Baha gak. And at the last part, dia orang sergah kami. Akulah yang paling terkejot sekali. Hampehhhh tol dia orang nie. Dahle aku memang takleh disergah. So lepas borak2 kami pun membawa haluan masing. Nickie ngan ketenye, Baha ngan ketenye and terus ke tempat keje dan aku dihantar oleh Notty balik ke rumah.

And my way back, Notty cakap kenape tak naik komuter kat Salak Selatan aje. Hisk manalah aku tau kat salak selatan tu ade komuter. Kalau aku tahu ade, tak payahlah aku bersusah payah menukar train sane sini and bersempit and mengejar waktu. Perghhh penat gilerrr.... but im enjoy my dinner with all my frenz... so long dude...

--> to jenoh make sure diri ko ade lepas nie kalau ade perjumpaan lagi.

10 Ng0mel-ng0mel:

nohjenoh said...

yela... yela.... siap tulis kaler merah lagi tu... aku tau laa aku takde... waa.....

silly me said...

next time jenoh ler plak yg kena...

Anonymous said...

heheh... sekarang dah tul2 jad mr.pancit... muhuhahahahaha...

blurblogger said...

s0 lepas nie name ko Mr. pancit...
hmmmm nice nick...
hahahahaa

Anonymous said...

ler... dah lama aa.... cuma takde acc utk 'mr.pancit' sekarang dah ada.. haa.. apalagi... berlagak aaa.. hehe

Superman said...

dengar x-zelan tu macam xmen plak..
hehehhe

blurblogger said...

Erkkk superman l0ng time n0 see... Heheheheheh...
windu r kat superman...

Anonymous said...

eleh lieya... ko kan dah jadi minah kl... manala nak ingat kat org dok jauh kat selatan tu... jgn percaya dia uda.. dia tipu tu... muhuhahahahhahahha

Superman said...

kalau windu serulah namaku..
lalalalla

weh pancit..
bes a name..
hahahhaa
bahaye gak tu name tu..
kang xleh bawak keta kang..
lalallaa

blurblogger said...

ehhh mane bleh tak windu..
yang jauh lagi ku kenang...
ekekekeekeehhh...
Percaye lah kata2 ku ini wahai Suparmansupermen...
Haizzzzzz....

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.