~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

keSedihan yAng dAtAng tAnpa dipinTa

Sedih semua orang akan berasa sedih, cume dengan punca yang berbeza-beza. Itulah yang telah aku rasai semalam selepas aku pulang dari keje. Balik dari keje terus makan dan ketika menonton tv, tibe2 aku merasa sedih. Sedih yang teramat sangat. Berjurai air mata aku tanpa aku pinta. Tak tahu kenapa tiba2 aku merasa sesedih itu... terlalu hiba aku rasakan... Ini bukan kali pertama berlaku pada aku, dah banyak kali... Aku selalu mencari puncanya, tapi aku tak jumpe jawapan yang sebenar-benarnya. Jawapan yang aku temui hanyelah MUNGKIN. Mungkin juga kali ini hati aku sedih kerana terlalu rindu. Rindu pada orang yang sudi merindui diri aku.. Terlalu pedih hati ini mengenangkan, aku cube untuk menghadapinya seperti mana lagu yang didendangkan oleh kumpulan Dewa "Hadapi Dengan Senyuman". Yeee tawe dalam tangisan... boleh ke!!!!
Tak... untuk kali nie aku tak mampu lakukannya... aku tetap menangis, menangis dan terus menangis... Hingga dalam solat dan mengajiku juga aku menangis... Kenapa harus berlakunye perasaan sesedih ini... Aku tak suke dengan kesedihan ini... kesedihan yang membuatkan aku membuang airmata aku dengan banyak sekali dan membuatkan mata aku bengkak pagi nie. Hanye mereka yang penah mengalaminya saja akan tahu bagaimana perasaaan aku kini. Inilah kesedihan yang datang tanpa diundang...
Mendung berarak dalam hidupku,
Tak siapa tahu derita kalbu,
Tiap jelmaan malam dan siang,
Air mataku bagaikan hujan...

9 Ng0mel-ng0mel:

nohjenoh said...

wey wey... jgn sedih aa... wa ingat lu rock... cikgu rock... kang wa ikut sedih seklai kang burok la pulak.... heheh

blurblogger said...

Rockkkk... takkan tak rockkk, tapi rock aku pun, biler tahap sedih gaban cam semalamnye mmg wat aku nangis gaban ler...

Anonymous said...

hehhehe....
daH berjanGkiT wabaK kak NA nIh ... maRi sediH beramaI2....

Anonymous said...

hehhehe....
daH berjanGkiT wabaK kak NA nIh ... maRi sediH beramaI2....

Anonymous said...

tak pedulik...walaupun tak related ngan topic nih but nak gak bagitau...benci nih ..benci cOpycaT...bodoh betol cOpycat!!!

nohjenoh said...

wey naa... nie tul2 x related nie.... kang cakap pasal copycat makin sedih lak kang semua org... aaaa.......

Anonymous said...

en pancit,,,..

cOpYcaT yang aKU maKsuDkan Tuh iyelaH OrG yanG sukeR copY ideaS...hahahah... ada Kenal ka ???
gO figuRE ...!!!

blurblogger said...

Yaa l0hhh.. sebijik sejib0n ayat dia. sape pon akAn geram. kAlAu k0 p0n mr. pancit konfrem akAn gerAm. c0py2 ayat owang, care orang... hehehe... be urself lahhh...
your blog... so do your on word lah.
nak c0pycat ayat 0rang wat gapekan...

1 said...

setiap yg dtg pasi akan pergi. cme manusia perlu tabah menhadapinye.

kdg2 kita rse kite sdih, ttpi sbnrnye ada org lain lbh lg.

besabarlah dlm menghadapi segala dugaan.......

berdoalah kpda yg ESA moga kita tabah menghadapi mase depan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.