~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Darah oh Darah

Hmmm dua minggu lepas aku cek tekanan darah aku 110/70. Kire ok skit r dari biasa. Tapi malam tadi aku bawak mak pegi pam kat klinik serkat sebab mak diserang semput. Lepas mak abis pam, aku pun mintak di cek tekanan darah aku. Perghhhh betapa terperanjatnye dokter tu biler tekanan darah aku rendah. Siap tanye umo aku bape. Pastu aku pun tanye bape aku nye tekanan darah, dokter tu cakap tekanan darah aku 90/60. Dokter tu siap tanye tak penin ker??? Emmm tak plak, aku pun tak tau lah nape turun plak darah aku nie. Hmmm kes naye nie... mesti mak pakse aku makan telur puyuh rebus... Eiiii dahle aku seksa nak telan telur puyuh tu. Mase dulu mak paksa aku makan, terkulat2 aku nak perabehkan. Lepas aku rase ok skit, aku terus bawak telur puyuh tu ke opis and bagi kawan aku makan. Biler mak tanye nape tak makan, aku cakap nak makan kat opis jerk. Skang mesti kene lagi, nak makan ati, mmmm baru 2 ari lepas aku bace kite tak elok makan barang dalaman. Nak makan kerang... okey lah gakkk masih boleh masuk kat tekak aku. Nak cari buah delima... kat mana nak cari ehh.. Ade sesape yg boleh tolong aku carikan buah delima dak..????? Somebody help meeee, aku tak nak makan telur puyuhh rebussssss!!!!!!!!

6 Ng0mel-ng0mel:

uda said...

nk tlg naikkan darah ke?
isap la rokok..
lalallala

seLf rEstrained... said...

90/60..tuh biase tuh bagi kak na aah ...tapi memang utk org lain a bit lot..ingat lagi dulu, lagi sikit nak jatoh dlm manhole kat site. nasib baik dr zeck ade...makan ati, kerang, telor puyuh bebanyak..or better still makan daging bebanyak ...

fieza said...

btol btol btol...makan daging banyak2,kerang,ati,pedal dan yg sewaktu dgnnya...nak sihat ke tak ko nie??? sekeh kang...kang aku pos 1lori daging,ati,kerang dll untuk ko...muahahahahaha

blurblogger said...

uda...
Isap rokok, makin cepat mati lah aku sebab asyik tersedak2...
Huhuhuhu ko pon x isap rokok.

Kak Na
Ohhh yeke... Hehehehe sbb lia punye darah x penah turun mendadak mcm 2 skali. Tp x plak penin2. Skang tu dah kire tekanan darah normal tok lia kot.

Kak Na & Fieza...
Makan kerang ok, ati pun bleh telan skit je, daging syok la tp telur puyuh.. Warghhhh mmg tolak tepi...

Huhuhuhu selain yg ade2 tu xde ke benda lain yg leh naik kan darah. Haaaa Mah suggest marahlah orang selalu. Hehehe boleh ker??? Kang kene darah tinggi plak.

fieza said...

hahahahahaha....agak2 darah ko turun sgt,ko marah 1zelan,ngamuk...nanti naik... tapi kontrol la,supaya darah ko tak rendah sangat tak tinggi sangat... muahahahahahaha....

baha_trg said...

sya rasa mkn kerang ok gak coz klu mkn organ dalam takut effect lain lak..mkn daging ok gak..mkn e telor tu..
utk ubt kena lah tahan...
klu tak mcm mna nak sembuh..klu saya sedap tu telur puyuh.....sedap tu..mkn dgn kicap lah..
purrrhh..sedap wooo...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.