~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

k0mp0m meMang aKu tak peNah taHu...

I have been driving for nearly 44 years... I would think I should have noticed the little secret on my dashboard that was staring me in the face the whole time...I didn't...and I bet you didn't either...

Have you ever rented or borrowed a car and when arriving at the gas station wondered...mmm, which side is the gas filler cap?

My normal s olution was to stick my hea d out the window, strain my neck and look, try to see in the side mirrors or even get out of the car!

Well ladies and gentlemen, I'm going to share with you my little secret so you will no longer look like Ace Ventura on your way to the gas station or pu t your neck at risk of discomfort or injury.

If you look at your gas gauge, you will see a small icon of a gas pump?

The handle of the gas pump will extend out on either the left or right side of the gas pump?

If your tank is on the left, the handle will be on the left? If your tank is on the right, the handle will be on the right (see photo). It is that simple!

__________________________________________________________________________

Seriusly selame nie mmg aku x penah tahu pasal lambang tank minyak yg ade kat dashboard mane2 kete, aku hanye tahu bahawasanya tank minyak kecik tu utk kite tengok sebanyak mane minyak kete yg ade. Har har harrrrrr... Kesiannnnn betullah kannnn!!!

Tapi aku yakin bukan aku s0wang jerk yg tak tau pasal mende nie malahan mesti ramai lagi manusyia2 diluar sane yg tak tahu kegunaan lambang tank minyak kecik tu. Macam citer insan di atas nie lah, kalau aku bawak kete sesape time nak isi minyak surely aku akan turunkan tingkap 0r turun dari kete and tengok tank minyak sebelah kiri 0r kanan.

Rupe2nya kita tak perlu turun dari kete or tak perlu menjengahkan kepala keluar tingkap semata2 nak tahu tank minyak sebelah mane. Alahaiiiiii seb baik aku dapat tau cepatkan, s0 lepas nie kalau pinjam kete 0rang tak perlulah nak susah2kannnnnnnn. and thanks t0 my fwen Neli c0z rajin ben0 memp0wedkan email2 berguna seperti ini.

8 Ng0mel-ng0mel:

Nurmala said...

Wak!!!!!
Saya pon tak pernah tau..saya ingat pic tu utk tgk berapa banyak minya yg tinggal..wakakaka..hempes sungguh..terjenguk2 kepala nak tgk tank belah mana

~mademoiselle hana~ said...

ha'ah.br prasan.hehe

RieDer said...

syer pun xpenah tahu..sb syer bukan pemandu KERETA..hauahah!tpi bagus gak..kang nanti syer dah beli kete, leh praktikan benda nie..hehe

AkuKopiKauSiapa? said...

tapi ade yg tengah2 kan?
camne?

seLf rEstrained... said...

serious kak iNa puN tak pernah tau benda nih .. but now dah tau .. ter-jakon kejap.. rase mcm nak teros turun check kat keta... tapi memandangkan perot dah makiN berat... malas laK...esok ajelah...

sipeNinLalat said...

Nurmala & Hana --> Kita same2 tak tauuu da..eheheh

Rieder--> takpeee tengok jerk meter kat m0tor, ehehehehhh... len tahun baru tengok kete punye haaaa...

Akukopikausiapa?--> Kalau yg tengah2 eh?? tank kat tengah jugaklah kot. Hahahaa ehh ade ker??? x penah pasan lakkk r... Part nie aku tak reti nak jawab.. Huhuhhuuuu

Self restrained--> Betullah tu k.ina, lia pun tak penah tauuu. Mase amik lesen dulu chekgutakde ajar pong...Har har har... K.Na dah nak dekat dua kan???? Semoga both of u selamatlah ye my sis...

Umie said...

wahh...aku pun x penah tau...satgi nak jengok kete sendiri bg membuktikan kesahihan rahsia nie...ekkeke

afizah said...

wahh... seriously i never know abt this thing!!!!!!!!!!
thank u so much!!!!!!!!!!!!!
what a good info!

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.