~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

muSim mUngE

Haaa tengok gambo nie. Cube teka gambo nie kat mane??? Bagi mereka2 yg selalu lalu lalang kat jalan nie maybe tau lah kot. Hehehehehhh... OK3 biar aku bg tau korang gambo nie aku amik kat mane. Inilah dia satu2nya jalan nak ke rumah aku, opss silap jalan ke rumah rumah mak bapak aku. Jalan Pontian-Kukup la mane laeiiii... Cube kowang tengok pokok2 yg berbunga tu, cantekkan!!! Mase aku lalu kawasan nie, hati aku berbunga2 riangg... cewWaahhh terasa macam berada di ober d' sea plakkk sbb dikelilingi bunga2an... Heheheh... Memang best gilerlah sebab kiri kanan jalan nie ditaburi bunga2. Aiseyyyysss jiwanggg lak aku nie. Harharharrrr... Anywayy aku nie luar memanglah nampak ganazzzz tapi aku tetap sukesss sangat ngan bunga2 dan kawasan yg mendamaikan jiwe rage aku. Yezzaaaaaa siapa yg tak suke kedamaiannnkannn...

Haa hari sabtu petang tuh hari mase balik dari pengantin, aku ngan mak sempat berenti kat tepi jalan nie tau cari benih2 pokok bunga nie. Orang yg lalu lalang mase tu mesti pelikkan!!! Mane taknye aku ngan mak terbongkok2 mencari biji2 benih, kot2 ade bertaburan kat bawah pokok tu. Tapi malangnya kami tak jumpe, baru berangan nak tanam kat tepi jalan rumah kite orang plak. Takpe nanti aku cari kat tempat lain plak. Ape yee name pokok bunga nie??? Ade sesape tau tak????

5 Ng0mel-ng0mel:

~ Lady ell ~ said...

lieya,kalau kt kawsan pontian sepanjang jalan mmg pokok tu ler majlis bandaran tanam...hehehe,akak pn ada buat n3 pasal pokok nih.tp dh brguguran.jom check kt blog akak...

~ Lady ell ~ said...

oh ya,tah2 pokok tu kacuk ngan pokok sakura or cherry blossoms kot...ala2 kt korea gitu.

nURmALa mAZLan said...

isk...kat pontian eh..inatkan kat jepun ker..

Lieya said...

Ell--> Haa betullaa Ell sepanjang jalan Pontian, memang pokok ala2 sakura tu la yg ditanam MDP. Haaa tuh la semalam aku dah tengok blog ko. Hehehe... memang cantekkkk giler gile munge tu jatuh berguguran dan bile pokok munge tu penuh ngan munge. Wehhhh kite sebaya la Ell... ko lahir tahun 1980 kannn...

Mala--> Haa laaa Malaaa kat Pontian tuu.. kalau rase2 nak p Jepun tak kesampaiannn, haa maei la bulan madu kat Pontian. Heheheeee... Nak tau ape ade kat Pontian p la jengan blog si Ell tu. Macam2 adeee ditunjukkan... Sila2 jangan malu2...

Anonymous said...

erm...jln ptn kukup...lg nice klu amek pic waktu pg...sblm matahari naik...i like it...n rindu sgt nk tgk waktu mcm tue..cuma pic nie pokok2 tue x berbunga semuanye..n penah dulu ader ant pokok2 tue berbunga tanpa ader sehelai pun daun..

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.