~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Syurga Cinta

Permulaan cerita mase aku tengok Syurga Cinta dalam pembikinan, ala yg 'disebalik tabir' tu nampak menarik je kannnn, niat di hati macam nak pegi tengok tapi bile mengenangkan filem-filem melayu kite nie lebih gah iklan dari ceritanya so aku just pendamkan hasrat aku. Tapi tibe2 semalam balik2 keje jerk M.Ya tahan jangan masuk rumah. Ehhh dalam hati aku, dah ape kene gan M.Ya aku nie kan.

Aku: Eh asal lak tak boleh masuk rumah plak???

M.Ya: Jom kite pegi tengok Syurga Cinta.

Aku: Menarik tu, jom jom... orang tengok dia punye disebalik tabir pun macam best jerk. (terus lupee yg aku dah serik nak tengok filem melayu, ahahaha)

M.Ya: Dah jom kite pegi.

Aku: Ehh, nantilah bagi orang mandi dulu.

M.Ya: Ahhh ok laaa... ko tepon la wayang booking dulu tiket,nanti habis pulak.

Aku pun ape lagi teruslah telefon wayang kat Tebrau City. Lepas siap2 semua kite orang pun bergerak terus ke Tebrau City. Sampai jerk terus kite orang masuk panggung.

Memang best cite nie, serius aku tak tipu. Pada aku cite ini boleh dikategorikan filem paling bagus arahan Ahmad Idham. Hehehe itu pandangan aku. Pandangan korang aku tak tahu la kan... So ape lagi, kalau korang nak tahu jalan citenye korang pi lah tengok sendiri. Xde kejenye aku nak cite kat korangkan.

Satu lagi, aku bagi tepukan gemuruh utk Heliza sbb berjaya menghidupkan wataknya yg pertama kali berlakon. Nampak natural, takdela macam dibuat2 macam sesetengah pelakon yg baru menceburi bidang lakonan nie. Haziq pun same, cume suara dia tu kurang jelas sikit. Tapi dah suara dia macam tu kan nak buek camno. Dah dah korang p tengok skarang, jangan tunggu lelameee...

14 Ng0mel-ng0mel:

ZaHiRaH said...

kite pon same ngan kak lieya serik nak tgk cite melayu..stkt nie yg kite rase best pon cite sepi.. cite mlayu bkn pe, bwu tayang x lame pastu kuar astro.tu yg mls tu.he.. tp td tgk TMO cam best gak, rase plak cam nk tgk.btol ke besh ni? hek3

affa fazwan said...

x semua cite melayu x best... ada gak yg berkualiti... sokonglah filem tempatan... hehe

nURmALa mAZLan said...

yes..betul tu..sokong lah filem tempatan.. bihsia,sepi,cinta,sepet,gubra,mukhsin,talentime tu semua citer melayu yg best. tapi sejujurnya saya x suka cerita razak mohaideen

Lieya said...

Zahirah--> Nak tau best ke dak, kene try p tengok. ehehee...

Affa-->Mmglah aku sokong, sbb tu aku p tengok. Eheheheeh... Cume kekadang filem2 kite nie lebih kuah dr sudu. Tu yg lomah tu...

Mala-->Sokong jangan tak sokong, pi tengok kat wayang idak pun belilah CD yg oiginal, Ingattt bukan yg cetak rompak. HAhaha..

Betul2 K.Lieya pun x minat ngan cite Razak Mohaideen.. Letih nak tengok. Citernye balik pasal bende yg same dan yg ntah ape2.

pEts LovEr.. said...

ye ker citer nih best.. nnt aku bli cd jerk laaahh...

Lieya said...

Alang-->Haaa ko beli cd yg ORIGINAL jangan ko beli yg cetak rompak plak...

Umie said...

yeke best lieya??? ala, cemana aku nak pujuk laki aku tgk wayang nih...kompem dia takmo punye nih...huhuhuhu

Lieya said...

Umie-->Betul la best, au tak tipu nie. Alaaa ko kan pandai memujuk laki ko. Takkan aku nak ajar plak.. ehehehe... aku belum ade laki so tak pandai camne nak pujuk laki. Ehehehehe....

~ eila'z ~ said...

Ni yang semakin bersemangat nak gi tengok.... sbb aizam yg tak suka citer2 sedih ni pon bleh ckap citer ni mcm sedap masa kita org tengok pembikinan filem ni. So harus ajak dier gi tengok ni...

Lieya said...

Eila-->Haaaa harus pegi tengok, mmg best citenye.. tak tipu punye...

hajarus said...

salam singgah & salam kenal... hajar pun sokong citer ni memang best sangat... coz 21st May tu waktu hari first tayangan hajar p tengok... sangat sker ngan lakonan heliza penuh ngan sifat2 ketimuran, haziq sangat lawak......... hajar siap ambil tisu la tengok part sedih tu.. huhuhu... part lawak terbahak2 hajar ketawa...

adan79 said...

Betul ke nie?...

Lieya said...

Hajarus--> Haa kan best kan, masih ado laei yg x caye nie. Sape2 x caye p tengok sendiri ye... Haa Haja siap nangis2 ker??? Iskk nie sensitip betui nie... ehehehe...Tp kalau betul2 K.Lia ade kat tempat dia pun K.Lia melalakkan... mau goleng2 lagi gaknye. Ahahahah... Pastu blasah2 mamat 3 org tu. Ahahaha

Adan79-->Ehh betui la... x caye aku cakap!!! Haaa ko p tengok sendiri kat JJ bukit Indah eh salah Bukit Indah xde wayang, ko p tengok kat CS ke kan. Mane2 ko suke laa. Asal ko boleh feeling2... ehehehe

Anonymous said...

Baca komen2 filem Syurga Cinta kat sini .. http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=360264&extra=page%3D2&page=3

memang best!

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.