~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Selesai Sudah My Wed Day

Alhamdulillahhh akhirnya aku telah bergelar isteri kepada seorang insan yg sangat amat aku cintai dan sayangi begitu juga Mr. Hubby. Aku berdoa semoga kebahagian kini kekal sehingga ke Syurga Mu ya Allah dan semakin hari semakin mendalam. Ceewahhhhhh.... InsyaAllah insyaAllahh...

Mmmm ape nak cite dulu yerk. Terasa mcm tak tau plak nak cite mcmne kat blog ni. Hahaha...

Ok aku cite permulaan aku bercuti seminggu sebelum aku diijab kabulkan. Wahhhh cuti awal ingat dapat la berehat2 kat uma sambil guling2. Xde maknenyee ye kawan2 sekalian, sepanjang seminggu aku duduk kat uma, tetiap hari tidur lewat sampaikan mate aku keluar eyebeg. Ayooooo makin nak dekat kawin ade plak eyebegkan. Huiskkkkkk... xdapekkk den nak nolong, aku serahkan pd kehebatan pak andam aku je time tu. Hu hu hu....

Pehtu konon2nye 2 hari before diijab kabulkan nak pegi wat treatment gigi. Adoiiii tak dapat nak wat woooo, pasal ape!!!??? 3 hari sebelum majlis mak aku dah tak bagi aku kuar uma. Sesi memerap dan kuarantin kat uma telah berlangsung selama 3 hari. Aiyooooo tenson la sesangattttt hokeyyy. Tp seb baik gak aku kene kuarantin 3 hari je, kalau dolu2 punye style mak aku cakap sebulan dah kene dok uma tak leh pegi memane. Huhu kalau aku kene cam gitu, mmg lagi aku fengsan laaaaaa. So jawapannye memang non ado la nak scalling gigi bagai or segala perancangan aku yg nak dibuat selama 3 hari aku dikuarantin itu. Kalau nak beli barang ke ape ke, kirim je kat mak aku or kazen2 aku yg nak kuar. Frust hokeyyyyy...

Kemudian 2 hari sebelum majlis berlangsung, mandi saunaaa juga scrub badan cara tradisional hokey. Haaa tang ni sangat2 aku suke tanggal segala daki2 yg melekat kat badan aku. Tp sebenarnye scrub badan ni 6 bulan sebelum kawin lg aku dah start buat. Xyah membazir pegi spa ok, sekali lg aku ckp xyah membazir pegi spa. Korang just guna hampas kelapa yg mcm aku cite pd N3 yg lepas je. Lepas tu lagi sebulan nak majlis pulak Makcik aku buatkan aku pulut goreng utk sental badan gak. Scrub lg hokeyyy mane tak tanggal daki aku yg degil bin degol tu. Kemudian 2 hari sebelum majlis pulak, sekali lagi aku berscrub badan, kali ni guna ramuan kunyit hidup, pulut dan kulit mempelam. Haaaa bila dah ade kunyit tu kan, kompom kuning la muke juga badan2 aku. Hahahaha tp ape aku kesah, yg penting muke aku berseri2 time majlis aku kannnnnn itu misi utama aku. haaa tak ke lagi save budget aku hokeyyyy, mende2 nie semua aku dah tau awal2 lagi pasal ini adalah tradisi keluarga turun temurun, itu pasal aku tak kesah nak pegi mane2 spa kat kedai yg belum tau best ke idak.

Bila sampai time majlis aku nak diijab kabulkan, pelbagai dugaan yg aku kene tempuh. Antaranyaaaaaa... time2 tok kadi nak masuk bilik jumpe aku tu, tup elektrik xde. Haaa ko bayangkannnnn time tu mcmne gayanya. Udah la bilik aku tu gelap bile takda api. Pastu tok kadi suruh aku keluar and terus duduk sebelah Mr. Hubby. Boleh plakkk mase tok kadi interbiew Mr. Hubby, dia buat lawak depan orang ramai. Tok kadi tanye "kalau saya goncang tangan awak, apa yang perlu awak buat??". Korang tau Mr. Hubby jawab ape??? "Mr. Hubby boleh jawab,"saya goncang balik tangan tok kadi". Semua hali keluarga yg dengar nak pecah perot gelakkan Mr. Hubby. Pastu tok kadi cakap, "Kalau dah awak goncang tangan saya balik saya la yg menikah ngan bakal isteri awak, awak nak??". Haaaa lepas tu cepat2 dia geleng2 kepala. Tau takotttt.. ahahaha

Selepas melawak bagai kami pun dinikahkan dan alhamdulillah dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri kepada Mr. Hubby. Kemudian sesi keluarga sakinah pun dijalankan. Memula abah aku membaca taklik penyerahan tanggungjawab kepada Mr. Hubby, aiyoooooo abah aku takleh nak tahan perasaan dia. Adoiiiiiii tersentuh jiwa aku woooo. Kemudian sesi aku ngan mak pulak, lg lg lg la aku xleh nak handle. Laju2 air mata aku jatuh. Sape yg tak nangis part ni memang jiwa kental la. Aku yg ganaz ni pun xleh nak handle jiwa aku.

Selepas selesai acara ijab dan kabul kite orang bergambar2 sakan. Pastu terus tukar baju utk sesi outdoor kat Kota Iskandar. Tempat aku keje la tu, eheheh memula kononnya tak jadi nak wat kat Kota Iskandar, tp oleh kerana Mr. Hubby nak jugak ke sane, and di sokong pulak kazen2 juga photographer we all so aku pun layankan ajelah. Hehehe... Yg bestnye mase on the way balik, kite orang singgah bergambar kat ladang getah. Turun2 je dr kete, ngengg ngeng ngengggg Mr. Nyamuk menyerang. memang killer banyaklah nyamuk kat situ. We all sempat snap sekali jer pasal tak tahan ngan serangan nyamuk. Gileee ko nak tunggu lelama kat situ, ate mau kering darah kite orang kat situ kalau tunggu lelama. Hu hu hu...

Hokeylaaa cite sampai sini je, nanti lelain punye story aku tepek kat N3 lain. Heeee... malas mau tepek N3 panjang2. Ini pun aku rase dah panjang amat.

Ini baju malam berinai, ramai yg kate muke aku berubah killersss. Jangan kate orang lain, aku yg tengok muke sendiri kat cermin pun tak kenal ngan muke aku. Hahaha
Gambo black & white kat atas itu adalah gambo outdoor, dan baju biru itu adalah baju siang hari. Piccas from MommaDadif ok. Copy paste ajooo.

Ni gambar dr photographer aku, tomdesauza

Ini piccas lg dr MommyDadif

8 Ng0mel-ng0mel:

anis said...

tahniah dear!

selamat pengantin baru..
moga hubungan sentiasa diberkati Allah..
barakallah!


thanks bg kad hari tu walaupun tak memunculkan diri di hari kejadian..hehe.. ;p

veesakura said...

congrats!! semoga bahagia selamanya..amin...

Umie said...

fuhh lega dah ye skrg...hehe..best tu ko honeymoon ke tioman..aku dulu honeymoon kat rumah aje..wakakka

Lieya said...

Aminnn.. mekasih semuaaa

MrsWhyda said...

Congrat K.lieya... cantek sesgt... semua cantik.... :)

MrsWhyda said...

Congrat... Cantik sesgt k... semua nyer cantik.... ;)

ct_nurmarlissaa said...

wehh ..cam muka k.ZZ laaaaa...:-)

Lieya said...

MrsWhyda->TQ Fara... tq sesangat pasal sanggup dtg dr jauh ngan sarat2nye tuu... ehehehe

Mas->K.ZZ mane plak ko nie??? Isk isk iskkk

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.