~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Haaa Leka Lagi

Ok xtually ini cerita telah berlaku last week lagi, ngam2 soiiii kul 1.30ptg bertempat di JJ Bukit Indah di lot parking kereta dan ketika itu hujan renyai2 sedang turun menyimbah bumi dan menyiram pokok. Hamboiiii ayattt tak bleh blah... ahahahaa....

Syok2 je berbelanja ngan officemate aku CTcitucanecini sama Nana Nurgaya macam takde pape yang akan berlaku (opkos gumbira2 psl xtau ape akan terjadi selepas itu). Selesai berbelanja kami pun dengan gumbiranya (yelaaa baru lepas berbelanja sakankannnn), Nana dengan lenggang kangkungnya, CT dengan terkial2 menolak troli yg penuhhh sesangat ngan barang2 belanja kami dan aku pulak dengan lenggang Mak Limahnya menuju ke kereta terchenta. Eewaahhhh...

Masuk2 kete aku cube nak start enjin kete tapi tetibe idung aku terbau mcm ade bende hangitttt tak hengat menyengat ke hidung then terus tanye ngan CT & Nana. Tapi mereka 2 org ni kate takde ape2 bau pun

(Hiskkk hidung jenis ape dia org ni kan, bau hangit punye kuat bleh tak berbau) dlm hati jela aku berkate2 ahahahaa... terus aku berfikiran2 sekejap mengingat kembali mase pemanduan aku sepanjang perjalanan dr opis nak ke JJ. (ya ya yaaaa teringat mase dalam perjalanan mase nak naik ke highway lampu aladin kete aku menyala kejap lepas tu sepanjang jalan idung aku dah berbau hangit). Ok sudah ingat... aku terus turun dari kete and terus bukak boot depan kete, terus cek minyak hitam. Korang tau ape sudah jadi???? ooohhh tidak tau kannn!!!! Meh sini aku teruskan penceritaan aku.

Cek punye cek belek punye belek rupe-rupenye kete aku kekeringan minyak hitam. Haaaa hamekkkk ko, tu diaaaa dapat sedasss dibagi dek kete. Sape suruh dok leka selepas jadi pengantin. Hu hu huuuu.. serius selepas aku menjadi raja sehari tak penah langsung aku jengah enjin kete aku tu. Kalau dulu sebelum aku pegi keje, 2 minggu sekali setiap pagi sebelum pegi keje aku akan cek minyak hitam, takat air dan sewaktu dengannye. Ini idak keje aku dok cek resepi masakan masakan masakannnn... kereta yang bertanggung jawab membawa aku ke sane ke mari non ado aku cek. Hu hu huuuu jangan ikut macam aku ok kawan2 sekalian.

Lepas kompom minyak hitam kekeringan, aku jadi agak kalut nak mencari minyak hitam kat mana. Si CT mencadangkan supaya aku menelefon Kak Sal pasal husben dia ade bukak bengkel. Tapi aku takmo pasal mengenangkan husben Kak Sal pun kire jauh jugak dari tempat kejadian. Pikir punye pikir terus aku mencari no telefon budak opis aku Hadi. Ohooo kebetulan dia pun ade kat JJ jugak tengah makan. Pastu aku citelah kat dia ape terjadi, pastu terus aku tanye kat dia sama ada kete yang dia naik tu ade stok minyak hitam ataupun tidak. Tapi biasalaaa nama pun keta projek mane nak ade simpan stok2 bagai. Pastu aku tanye kat dia kat mana ade jual minyak hitam, si Hadi ni pun cakaplaa yang kat tingkat 3 JJ tu ade jual. Langsung aku tak teringat JJ ade jugak menjual minyak hitam, kalut punye kes terus lupe semua dah. Makaaaa berlari2lah aku ke tingkat 3 membeli minyak hitam, si CT same si Nana pulak pegi tanye kaunter tiket pasal kite orang dah buat pembayaran. Ngam2 ho minyak hitam kat JJ tu tinggal sebotol, perghhhh cube korang pikir ape jadi kalau minyak hitam tu dah habis??? Haaa pikir2...

Pastu settle je aku tuang minyak hitam tu yang ketika itu hujan renyai2, Hadi pun sampai sekali dengan En. Mazli

(xbos aku ni dulu, skang sudah pindah dept lain... nak jugak cite ahahaha). Lepas menunggu beberapa minit aku cube start kete aku. Yehhhh hidupppp TAPIIIII sebelum itu sempat kite orang ni kuar dari kete semata2 nak berposing sakan. Hehehehee...

dan ini la pulak hasilnye... ahahaha sudah terlepas dari kalut sama masalah kite possing duluuu sebelum balikk.. hoyeahhhhh

Beria2 je si Nana ni menunjuk-nunjuk... entah ape yg ditunjuknye kat aku... ahaahahaa acting mesti lebeyyyyy
Yahhh berusaha untung menuang minyak hitam...
Tengok habis basah baju aku tu ha. Tuang punye tuang ngapa tak kuar2 minyak itu?? Hahaha... kate actinggggg

2 Ng0mel-ng0mel:

MushroomCute@Mariea said...

Nak gi check minyak hitam...

aDieyZa said...

zana pun kurang ambik perhatian ttg kereta.. tau pakai jer kan.. hihihi

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.