~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

It's Sunday Time

Oooo yeahhh, its Sunday time. He he... Bangun pagi siap-siap terus ke Hutan Bandar MPJBT
dengan En. Hubby. Program membuang lemak En. Hubby harus dimulakan skarang, memandangkan perot En. Hubby semakin berjalan ke depan dari tuan empunya badan. Heeee... salah sapekah itu!!!???!!!

Sekali sampai, uiskkk cam biasalah orang ramaiiiiiii killers, parking pun fenohhhh so pelan-pelan mencari parking. Bile dah dapat ape lagi wat stretching sikit-sikit pastu terus zasssssssssssss.... LARIIIIIII.... baru 500 meter aku berlari... "haaa semputttttt", En. Hubby pulak... ceehhhhh yo yo ar berlari dengan machonya. Cesssssss... dah aku lama tinggalkan bidang larian ni, camno tak semput. Siap mengutuk aku yang tak tahan tu. Sungguhhhh kurang sopan En. Hubby aku ni kan!!! Tapi dengan semangat waja yang aku ado plus nak tunjuk TERRERRRRR kat En. Hubby walaupun sakit pinggang aku, sakit perot aku plus fenattttt mau sumput, aku gagahkan diri terus berlari. Eewahhhhh..

Dah puas keliling hutan bandar tu, singgah plak kejap2 kat mini gym. Hehehe best best best... hakak suke naik menatang yang ala-ala berlari tu haaa... pasal tak penat sangat. Wakakakakaka... dah lah jom tengok gamboo pulak... menat berjogging tak hilang lagi ni ha... he hehhh. Ooo yeee sebelum aku terlupe,agak-agak kalau sesapa nak beraerobik kat hutan bandar MPJBT ni bolehlah datang seawal pagi. Ada chekgu aerobik yang akan mengetuai aerobik tu, macam-macam gaya ade.

Ooo yeahhh tengok perot sape lagi munchitt!!!

Sebelum berlari kite wat stretching dulu

Haaaa menatang ni lah yang aku suke naik.. he he, sangat mencabarkan!!!!

En. Hubby sedang bertapa di bawah pokok togey. heeeee

Yeeeee balik dari jogging, singgah jap kat uma aku. My home sweet home, tak sabar nak pindah uma baru.

Sebelum balik ke rumah sewa sempat singgah sarapan pasal perot dah berkeroncong. Dah penat-penat buang lemak, balik dari jogging tambah lemak semula.. Hu hu

5 Ng0mel-ng0mel:

Amy Syaquena said...

rajinnya berjoging...

Ayu said...

cantik rumah baru lieya tu..suka akak tengok..kat mana tu lieya?..

Lieya said...

Amy->Hehehe rajin pasal melayan suami yang perotnya dah jalan dulu...

Kak Ayu->Mekasih kak... uma lieya tu kawasan gelang patah, johor. Akak penah sampai johor tak???

iedayah said...

wa..bgusny u dear..i da lm x jog,bdn pn da naik..aiyak..=p

quinnie said...

rajinnya joging...tapi kalau tengok perut semakin naik...memang bersemangat nak berlari ni...hehhehe...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.