~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

2011 Dinner ☺ "Culture of the World"

Perghhh memang world bebudak opis aku... Kenapa ye??? Semalamkan aku cakap, weols ada dinner malam tadi dan temanya pulak haa tetabooo punyeee "Culture of the World". Memasing pun melaram dengan pelbagai jenis pakaian. Ada yang siap menyewa kat butik-butik pengantin. Masuk-masuk dewan semalam dah macam berada di dalam perjumpaan sedunia, ada yang pakai baju India, China, Indonesia, Jepun dan macam-macam lagilah.... kalau pakaian kebangsaan kite jangan cakaplah ramai yang pakai.

Aku pulak??? Aku pakai baju Bugis Sulawesi, aku pinjam dari sedara aku kat kampung, FOC je pun. Senin malam tuh hari baru pegi amik. Pinjam sekali dengan segala aksesori, dah alang-alang meminjamkan haaaaa rembatlah segala yang ada. Lagi plak Mak Aji sendiri yang offer suruh pakai aksesorinya sekali. Orang dah pelawakan, aku ape lagi bak kata orang, musuh jangan dicari. Hehehehe

Dah jom layan gambo jerk. Penat mendinnerkan diri semalam tak hilang lagi ni. Bukan penat ape pun, ngantokkkkk sebenarnya. Hahahah so hari ni kat opis aku adalah hari ngantuk sedunia... Hehehehhe

Tu dia menunya.... ditekak aku tak bapa nak sedap. Di tekak orang lain aku tak tau lah... tapi tak sedap tak sedap pun banyak gak aku bedal pasal dah kebulur.

Haaa nampak??? Makanan sedunia ok...

Yeahhh... seb baik En. Hubby sporting jugak, merelakan badannya memakai baju Bugis. Tapi sebenarnya kene paksa ngan Cik Puan... hahahahaaaa

Geng semeja, weols terduduk kat penghujung benua jadi tak dapat nak berposing ngan kengkawan yg lain. Sedeyyyyy tauuu!!!
Ohhh Kak Diba the powerpuff gal (heeee mampuihhh kalau Kak Diba baca ni) really love your voice. Tabik spring sama Kak Diba pasal boleh menyanyi sambil melayan peminat plus amik gambar.

3 Ng0mel-ng0mel:

bonda dadif aka akish said...

kelass ko nyah...betema bugis lagik..

=)

Wani said...

besntya dinner meriah betull .. ada kak adibah nyanyi .... :)

Ann Ishak said...

oh macam tu ek pakaian tradisi bugis, 1st time saya tengok

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.