~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

'param' lagi!!!

Smalam aku ke 'param' lagi. Mcm biasalah mencuci mata melihat juadah yg dijual kat 'param' tu. Hmm beli ketupat, rendang ayam, rendang daging, ayam goreng utk Akim, sdikit kuih and tak dilupe air katira. Then mase perjalanan nak kuar tu aku singgah sat ke gerai jual kapet yg dijual oleh pakcik aku. Saje jalan2, tp pakcik aku takde plak time tu. Yg ade pun pekerjanya aje, si Panjang (hehehe name betul aku tak tau, tp disebabkan dia tinggi aku panggil dia panjang). Sebelum balik Panjang bg bunga api kat Akim. Huhhh suke sakanlah si Akim nie, sebab balik uma lepas buka dia boleh main bunga api. Time tu dah tak ingat ape dah, asyik nak balik cepat aje kejenya. Lepas ke 'param' aku ke kedai Ang plak, nak suwuh dia tengok ape kene ngan handphone aku nie. Keypadnya mcm berkaren plak, takot plak aku kalau2 tengah guna kene kezutan letrik. Haizzz... Pastu Ang tukar dgn handphone baru sbb handphone yang aku pakai tu dia nak anto ke kilang semula. Wahhh seronoknya dpt handphone baru lagi. Ahaksss tp yg aku bengang kejap ngan Ang nie, pasal dia terdelete semua no tel yg ade kat dlm simcard aku. Adusss mana aku nak cari no tel yg ilang nie. Nasib baiklah bulan pose, tp nak ngamok ngan Ang nie pun tak boleh. Sbb smalam ramai sangat pelanggan yg nak dilayannya. Untuk kesekian kalinya aku berbuke pose kat dlm kete. Kesiannnyaaa... Sampai uma lepas aku smayang terus aku cari2 no tel kat dlm buku tel. Huhhh nasib baik, hampir separuh no tel ade kat dlm tu. Yg takde tu kenelah aku cari sndiri.
Hahhh kul 1030 plak aku dah terpacak kat depan tv. Apelagi kalau bukan menunggukan cite Seputeh Qaseh Ramadhan. Smalamkan aku cite yg Fahrin tu ajak si Eja nie pegi berbuke pose ngan dia. Tapi belum sempat ape2 si Arash and anak2 dia pun sampai. Pastu si fahrin nie tercengang melihatkan Eja. Dia tak sangka yang Eja nie dah kawin and ade anak 3. Hahaha gelak aku tengokkan gelagat Fahrin smalam. Hmmm takat tu jelah aku citer. Hahhh mase tengok citer tu, mak ke dapur ambil kuih tako yang dibeli kat 'param' petang tadi. Pastu aku tengok mak cium2 kuih tu amik bau. Aku tanye ngan mak kenapa, mak jawab sayang nak makan... Kekekkeehhhh ade2 aje mak aku nie. Cam Fahrin plak... sebab smalam Fahrin wat camtu.

5 Ng0mel-ng0mel:

nohjenoh said...

mmg aa ade2 aje mak ko tu... dia rock... haa... ko nak tau lagi ade2 nanti mak ko bila aku bgtau dia pasal en A***... muhuhahahahahahaha.... jaga ko kalau aku terjumpa mak ko nanti... heheheh...

nOttY_LittLe_mE said...

maK lia MemanG roCK..!!! nak gak taU pasaL en. A****

blurblogger said...

hemmm..tak ade ape2 pon pasal en.A***, jenoh nie saje wat kecoh.

nohjenoh said...

muhuhahahahahahahahaha.... lia soda takot.... heheheh... jgn risau lia... mesti sampai nye jodoh ko ngan En A*** nie... muhuhahahahahahahahahaha...

blurblogger said...

Cettt.. TAKDE MAKNANYA aku nak takot.Muahahahahaa... takde kait mengait or bersangkut pauut ngan aku pong...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.