~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Rumah Ku Dunia Ku

Yahooo... Akhirnya aku dah bleh makan tido kat uma sendiri... Hehehhhe ouhhhh macam Zura cakap ngan Naily, wahhhh Auntie Lia dah ade uma kat KL. Cayalahhhh... hehehheehehh So malam tadi adalah malam pertama aku tido kat uma sewa aku tu. Bukan aku bayo, company yg bayo. Ahaksss.. mmmmm balik dr keje kul 5.30 terus aku ke rumah. Semua barang aku punggah kuar dari dlm kete,barang2 aku yg dah duduk dlm kete aku tu selama 5 hari aku di KL nie. Nie lah nasib perantau.Cewahhhh... Nasib baik ade uma k.Ina ngan uma Ija. Selama 3 mlm aku bermalam kat uma Ija. Naik segan aku kat keluarga Ija nie. Tapi nak buat macam mana laei, kalau aku tak tumpang ke manalah lagi aku nak tido. HUaaaaaaa... sedihnya mengenangkan nasib di perantauan nie. Hmmm berbalik kpd punggah memunggah barang ni, perghhh 4 round aku mengangkat segala barang yg ade dlm kete aku tu. Kete kat tingkat 3, uma plak kat tingkat 11... perghhhhh mana x jenuh, nasib baik ade lift. Kalau tak aku pun tak tau ape akan jadi.
Pastu kul 6.45 K.Ina dah tunngu aku kat bawah, K.Ina nak bawak aku pegi Mid Valley (MV). Iskkk sampai kat MV tu jalan jem giler. 1 jam kite orang menunggu dlm kete nak masuk ke MV tu. Bila dah lepas dari jem tu plak cari parking. Part nie pun haru gak kene tunggu sampai 30 minit baru lah kite orang dpt parking. Tu pun selepas puas berpusing naik turun mencari tempat park. Masuk2 jumpe adik sedara K.Ina dulu pastu baru p cari barang aku kat JJ. Ingatkan nak ke Kepooo tp oleh kerana tengok JJ sales untuk card holder kite orang pun konarrr lah ke JJ. Rupe2nye yg membuatkan jalan jem and cari parking susah hanye sebab ade JJ sales je. Hiskkk tah hape2. So lepas beli2 barang, kite orang terus ke secret recipes memenuhi tunturan perut yg mintak diisi. Lepas makan kuar dari MV pun jalan jem lagi, kul bape mase tu eh... ohh kul 11.00 kot. Sampai2 uma aku terus kemas2 ape yg patut je then semayang and mengaji skit. Maklumlah masuk uma baru kene lah baca ape yg patut di baca. Alhamdulillah tak ade ape2 yg berlaku malam tadi. Cume mungkin perubahan tempat tido membuatkan aku tak lena nak tido. Kul 6.30 bangun terus siap2 and pegi kejeeee...

1 Ng0mel-ng0mel:

nohjenoh said...

yaa.. dah masuk umah ek.. hmm.. langkah pertama utk terus menjadi warga kl... heheheh...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.