~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Ahad puNye st0ry

Haaa semalam aku p anto Mak Ya masuk sekolah. Budak2 cuti sekolah dia pun p blajo masuk maktab. Seb baik dia dapat maktab yg dekat jerk, mane lagi kalau bukan kat MPTI Larkin. Dia punye time belajo sebulan setengah jerk, tapi barang2 yg dibawak macam org nak d0k berbulan2 tak balik uma. Udah le tetiap ujung minggu dia balik, iskkk tak paham aku dengan Mak Ya nie. Bak kate Mak Ya, kalau boleh 1 almari baju dia nak bawak. Kwang kwang kwangggg... orang len aku tengok 1 beg baju lereng kecik je yg dibawak, tp Mak Ya 2 beg baju lereng tu... Yg 1 tu yg size 24 punye kire yg besar punye laaa... Hawattt la manyak beno yg diangkut, tu tak kire beg laptop, printer, baldi and mende2 lain tah yg dibawaknya. Huhuuhuuu sampaikan 4 org yg menjadi eskod untuk tolong mengangkat barang2 Mak Ya hantar ke bilik dia. Adessss adesss seb baik wat mase nie aku takleh nak angkat barang2 berat, jadinye aku angkat baldi yg penuh ngan segala2 toolsnya. Haahahaha...

Ok balik dari hantar Mak Ya, Mak Ani ajak p makan Mc-D... Aiseyyy baru bape ari lepas makan Pizza skang dah nak makan Mc-D pulak. Aku rase bulan nie bulan mengaruk makan fastfood. Haaa blasah laa labu.. layannnnnnnzzz.. Behtu mase tengah discussion nak makan Mc-D kat mane, aku pun cadangkanlah makan kat Mc-D Angsana jerk, so bleh lah sambil2 Cuci Mate. Then semua setujuuuu.. tapi Wanna know ape jadi... tibes2 Mak Ipa tanye ngan we all sumee.. "Boleh terang ke mate, kalau cuci mate???" Aku, Mak Ani & Ayie berpandangan sesame sendiri (walaupun aku tengah drive) tengok dari cermin daaaaa kwang kwang kwanggg... Lepas tu Aku, Mak Ani ngan Ayie ape lagi... terbahak2 ketawe and gelak sakan, aku rase kalau kete aku berhenti mau bergegar kete aku tu. Pastu tobat sekejap aku.. apelah aku nie kan.. ate ketawekan Makcik sendiri...dah la dia tak paham, aku p gelakkan plak. Behtu aku pun terangkan la ape yg aku maksudkan dengan "Cuci Mate" tu... Lepas jerk aku terangkan Mak Ipa pun gelak... kite orang pun ape lagi sambunglah gelak. Siannn Mak Ipa aku kan... tak penah dengar rupenyeee.. padahal aku selalu sebut tuuu..

Haaa bile sampai ke kaunter Mc-D aku pun terus meng'order' 2 bubur dan 3 set Madagascar yg baru utk kami 4 org. Mmmmm aku makan burger mc-ciken, tp 1 slice daging ayam tu aku bg kat Ayie, sbb aku takleh terabis nk makan d0uble mc-ciken. Biasalaaa aku nie, tank kecik tp makan nak berulang kali. So lepas makan kite orang pun balik.

Mase on the way balik tu sempat kami tepon Nenek yg masih berada di Madinah, saje bertanye2 khabar walaupun setiap hari kami tepon Nenek. Rindu lahhh kat Nenek. Mase tepon tu Nenek tengah berehat2 kat hotel baru lepas balik dari masjid, alhamdulillah keadaan Nenek kat sane sihat walapiat. Dan hari nie Nenek akan bertolak ke Mekah selepas solat zohor. Semoga Nenek akan sentiasa sihat dan dapat mengerjakan ibadat haji dengan sendiri tanpa bantuan orang lain. Aminnnn....

3 Ng0mel-ng0mel:

Nurmala said...

sedapnyer mc'd
lama x makan mc'd

sipeNinLalat said...

Haaa ape lagiii... sila silakan lah ke Mc-D.. erkkk promote lak aku nie.. muaahahahhaaa....

RieDer said...

haha..xabis2 fast food..huhu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.