~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Tag dr Cikgu Ell kite...

The Rules:

Link to your tagger and post these rules.

List 8 random facts about yourself and tag 8 people.

1. Aku seorang yg pendiam bila aku x kenal seseorg tu, tp bile dah kenal siap la mulut aku asyik bercakap aje.

2. Aku tak suka menunggu sbb aku sedikit punctual orgnya. (Haaa siap sape2 yg wat aku tunggu lame, mmg mulut aku membebel). Kuat membebel gak aku nie. Hahahahaaaa... kalah mak aku.

3. Dari kecik sampai la nie kalau family aku masak ikan sembilang dan ikan yg sewaktu dgnnya, aku takkan makan kecuali kuahnya. Hahahaaa...dan ikan2 lain pun kalau di masak aku kurang nak makan kecuali ikan tebal pipi or ikan yg digoreng dulu kemudian baru di masak... haaa itu aku makan sangat2. Kalau makan pun sekadar merasa jee...

4. Tekak dan hidung aku sangat peka pd bau2 yg busuk or hanyir. Boleh muntah hijau aku dibuatnya...

5. Aku mempunyai suara yg nyaring dan lantang. Mase mula2 masuk keje dulu, bos aku penah tegur aku sbb suara aku lantang sangat. Huhuhuuhuu... Alaaa bos aku tu suka pompuan yg suara ala2 P.M.T (Perempuan Melayu Terakhir) laaaaa......

6. Aku penah jadi cikgu sementara (GSTT) selama 3 tahun berturut2. 2 tahun aku ngaja kat sek menengah & 1 tahun kat sek rendah

7. Sejak aku pandai bawak kete, aku tak boleh jadi penumpang yg dok kat seat blakang. Kalau duduk jugak kompom aku pening

8. Aku suka sangat tengok cara org makan... Heheheheee.. mcm best gitu kannnn...

J0m tag 0wang lain pulakkkk…

  1. Umie
  2. GG
  3. Kak Ina
  4. Hana
  5. Tirana
  6. Ara
  7. Eida
  8. Nurmala

Myself

  • First name:Maliah
  • Name you wish you had: Tak penah terpikir plak nak name lain…
  • What do people normally your name as: Lieya
  • Birthday: 30 April (Nak hadiah… nak hadiahhhh.. Haaa kowang dah tau bday aku kann.. so simpan duit dr skang utk beli hadiah utk aku. Hahahaaa)
  • Birthplace: Aku lahir kat rumah ajee… sbb aku tak sabo nak tengok dunia so x sempat nak bawak ke spital. Uma nenek aku kat Kg Pekajang Gelang Patah
  • Time of birth: Aiseyy aku x penah lak tau aku lahir kul bape.. Hahahaa… Aku tau aku lahir hari rabu jerk. Nanti aku balik kg aku p tanye ngan omak aku
  • Single or taken: Masih dlm jagaan mak bapak aku da…
  • Zodiac sign: Lembu ada tanduk (Taurus da)

My appearance

  • How tall are you: 153cm je…
  • Wish you were taller: Bersyukur dengan ketinggian aku skang sbb ad lg yg lebih rendah dr aku kannnnn…
  • Eye color: Hitam
  • Current hair color: Hitam yg tak berapa nak hitam
  • Short or long hair: Sedang2 aje2
  • Ever dye your hair a bizarre color: Penah wat kaler coklat skali rambut aku jd kaler merah2 perang. Tobat tak buat lagi
  • Last time you did something thing dramatic with you hair: Aku p dye rambut aku
  • Glasses or contacts: Aku budak kace mate
  • Paint your nails: Kaler pakai INAI ajeeee…
  • Shy or outgoing: Mmm… pemalu pd yg x aku kenali. Sangatlaaa har har harrr…
  • Sexy or cute: Aku pun x tau
  • Serious or fun: 2 2 sekali
  • A turn on: -
  • A turn off:-

This or That

  • Flowers or chocolates: Semestinya cokolat berkacang tp bukan kacang tanah
  • Pepsi or coke: Aku tak suke sangat minum air bergas, green tea laaa... heheheee
  • Rap or rock: 2 2 boleh tp dgn syarat x membingitkan tlinge
  • Relationship or one night stand: Hubungan
  • School or work: Keje
  • Love or money: Kasih sayang
  • Movie or Music: 2 2
  • Country or city: Nak kampung laaaa
  • Sunny or rainy days: Hari yg tenang tak panas tak hujan tak terik
  • Friends or family: Sudah semestinya keluarga aku

Have you Ever

  • lied: Tipu la kalau org tak penah tipu tu kannn.. tipu sunat
  • Stole something: X nanti mak potong jari
  • Smoked: Tidak, aku sayang paru2 ngan jantung aku
  • Hurt someone close to you: Sudah semestinya ada
  • Broke someone’s heart: Pun ade jugak
  • Wonder what was wrong with you: Aku pun tak tau laa..E.N.T.A.H
  • Wish you were prince or princess: Lebih baik aku jd orang biasa.
  • Like someone who was taken: Tidak
  • Shaved your head: Aku tak penah bernazar begini
  • Used chopstick: Kadang2 klau aku mkn mee, tu pun chopsticks yg sekali pakai punye
  • Sang in the mirror to yourself: Jarang2

Favourites

  • Flower: Warna warni kan cantekkkk
  • Candy: Same mcm Ell... Lollipop laaaa tp yg brand chuppa chop2 jeeee
  • Song: Semua lagu yg tak memekakkan telinga
  • Color: Putih, 0ren, turquoise, purple, hij0 & kunin (semua mesti kaler yg cantek)
  • Movie: Yg menarik aje
  • Singer: Tak pernah ade favourite singer. Asal lagu and rentak dia sedap aku akan suka
  • Junk food: keropok kentang perisa BBQ or pedas punye
  • Website: Ape yg menarik ajela
  • Location: Rumah mak ngan rumah nenek
  • Animal : Kucing aku yg bername domong, kemung, do, re, mi, labu, labi & emon (Tp labu & labi dah kene amik org. do, re & mi pun akan diamik org… huhuhuu)
  • Ever cried over someone: Mesti laa adooo
  • Is there anything you wish you could change about yourself: setakat ni takde lagi…
  • Do you think you’re attractive: Mane aku tau
  • If you had to choose a fairytale as your life what would you choose: Takdelaaa tp mmg aku suke tengok cite2 fairytale yg dolu2 mcm Cinderella, Alice in the Wonderland & yg sewaktu dgnnye
  • Do you play any sports: Bola jaring. Lari pecut tp skg dah berat laaaa…

Huhhh selesai sudah tugasan aku... Berpeluhhhhh sehhhh... Haaa kpd kengkawan yg telah di tag jgn nak wat2 lupe plak yeee... Tugasan menanti...

7 Ng0mel-ng0mel:

lieya shayunk said...

hye akk...jom ler tukar2 link...hehe...

Umie said...

adeh...buat tag??? tulun...sakit otak!!!!

hahahaha

rossizam said...

hai..salam kenalan...

~ Lady ell ~ said...

dasyat nama kucing ko....tk nk kalah,nama2 cite p.ramlee.:)

nURmALa mAZLan said...

wah...kena tag..nnt free2 kita jawab ye..

sipeNinLalat said...

Adik Lieya--> K.Lia try link tuh hari asal xlehhh hekkk???

Umiee--> Haaa buat jangan nak ngelakk plak ehhh koooo... Hahahaaa

Rosnizam--> Haa salam perkenalannn

Ell--> HEhehehee itu sudah tentuuu... Miawwww...

Mala--> Bagus2.. itu macam laaa... aisssskkk mesti manyak mase free kannnnn... Takk free pun kene wat jugakkkk...

Eida said...

salam...
nanti bila ada kelapangan.. kiter jawab noo..

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.