~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Kehangatan Percutian CNY 2009

Nie dia cara pemprosesan Teh
Tengok laa memasing sibuk memborong Teh... Isk isk iskkkk sampai berbakul-bakul...
Ini laa antara rombongan kami. Siap jumpe ngan artis plak, adee t0k dAlik lagi.. wuuu takottttt!!! Hahaha... 0psss bukan nak tumpang glamour ok!!! Artis2 nie wat pengambaran kat hotel kite org duduk. S0 dia org ajak kite org bergambo sekali. Hahahaa... boleh gitu!!!

Ahaaa untuk percutian raya cina tahun nie aku dan keluarga sekali lagi menjejakkan kaki ke Cameron Highland. Emmm utk aku dah 4 kali aku ke sini. Kuarga aku yg lain plak dah 3 kali. Heheheee.... Ape yg menyeronokkan kami ke Cameron Highland nie ialah krn suasananya yg nyaman lagi sejukk ditambah plak adenye tumbuh-tumbuhan yg hidup segar. Kite orang nie semua pencinta alammm.. Ceewaaahhhhhh...

Macam2 yg berlaku dlm percutian kami kali nie. Dengan jalan JEM kat Cameron Highland, dulu mase kite orang dtg tahun 2006 takde la sesah macam nie sekali. Sekali sekarang nie, makkkk oiiiiii jalan jem giler... Mase banyak habis kat atas jalan jerkkk. Kowang tak caye???!!!??? Haaa tengok gambo kat bawah nie...

Haaa JEM kannnn!!!

Lepas tu mase kite org nak turun dr Kilang Teh Boh Sg Palas, dekat lereng2 bukit tu pun jalan bleh jem sbb adenya insan2 yg tak tau sabar dan kurang hajar... Paling dasyat ade sorang pakcik pemandu pelancong nie, udah la naik van pastu jalan sempit pun nak redah semacam jugak. Last2 tersangkut ngan kete yg aku bawak. Bengkekkk betul pakcik tu.. tau la bawak van, tapi ingat2 laa jalan tu berliku2 pastu tepi tu gaunggggg.. ade gile nak suruh aku redah jugak jalan yg nak menjunam ke gaung tu. Yang satu kes lagi, ade sekumpulan budak2 mude warge india kang aku sebut KE melenting plak. Tak reti bersabooo betul. Hahhh mmg aku hangin time tu...

Mase percutian tu jugak, bleh plak aku terjumpe ngan member mase aku blajo amik Dip dulu. Hahahaaa aku ngan Kak D nie 1 negeri 1 daerah.. tapi tak penah jumpe pun, tup2 bleh plak jumpe kat Cameron Highland. Hehehehehhhh gelak sakan kite org time tuh... Best giler dapat jumpe member lame kan!!!

Banyak halangan dan rintangan yg kami sekeluarga tempuhi untuk percutian kali nie, tapi tak dan aku nak citer kat kowang semua. Kalau aku nak citer semua alamat panjang berjela2 lah aku punye story pasal percutian CNY nie. Kowang pun mesti boring jerk nak membacenya, huhuhuuuu so story habis di sini jerk la.. Len tahun aku citer lagi pasal percutian kuarga aku. Ape yg pastinye, kami happy giler dpt bercuti bersame.

3 Ng0mel-ng0mel:

Umie said...

ehh ko naik CH ikut mane? tapah ke spg pulai?? tapah jalan dia mencabar sikit kan?? huhuhu...

rindunya nak pi CH tp tak larat la nak menghadap perjalanan nak naik puncak tu...lenguh 1 badan nnt...huuhuhu

Lieya said...

Aku naik ikut Simpang Pulai dahhh, kureng mencabar skit... Balik baru ikut Tapah sbb kite org nak singgah Lata Iskandar. Ko tau Lata Iskandar skang dah boleh mandiiii... Best giler... Tapi tuh laaa org ramai ngan jalan jem puas menapak sbb parking jauh....

eila said...

rasa macam serik nak naik cameron lagi, dah la first time naik...pastu lalu tapah yang penuh dengan lorong2 yang mencabar...pening dibuatnya...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.