~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Alahaiii bos aku...

Haaa gambar Fahrin yg belah kiri tu baju melayu berdagang luar ok, yg kanan tu plak berdagang dalam.

Hahhhhh... lebih kurang kul 11.40 pagi kedengaran bunyi helikopter yg membawa Sultan Johor telah tibe diperkarangan Educity. Mmmm situ jerk lah yg boleh landing lelain tempat takleh laeiiii memandangkan keluasan kawasan yg tak mengizinkan.

Tapi aku bukan nak citer pasal kedatangan Sultan Johor, nie aku nak citer pasal kekalutan bos2 di opis aku mengenakan baju kurung teluk belanga berdagang luar seawal jam 9.00 pagi. Memasing kalut dengan pemakaian kain dagang nie, seawal pagi aku tengok ade yg memakai samping diluar dan ade jugak yg memakai samping di sebelah dalam. Tapi yg bos aku nie pulak tak pakai2 baju melayunye. Selepas aku tegur barulah bos aku nie huru hara p tukar sut baju kurung teluk belanganya. Wah nampak baruuu, macam baru beliiii jerrr.. ehehehe. Lepas siap berbaju melayu bos aku tanye lak ngan member seopis ngan aku, same ade kain samping harus dipakai di sebelah dalam or sebelah luar. Aiskkk dalam hati aku, kan dah ade tertera kat dalam kad jemputan yg semua dif2 jemputan lelaki melayu mesti memakai baju kurung teluk belanga berdagang luar. Kelam kabut dan kalut betul aku tengok bos aku nie, sekejap dipakai kat dalam kain sampingnye lepas tu kejap ditukar plak ke luar, ahahaah kesian aku tengokkan. Bos2 yg lelain pun same kes ngan bos aku, memasing tak tau nak rujuk mane sebab ade yg kate kene pakai belah luar pastu ade plak yg kate pakai belah dalam. Kad jemputan yg di bagi entah mane dihumbannye...

Lastly aku tepon kawan aku yg kejenye selalu bawak bos dia ke hulu ke hilir di jabatan kerajaan untuk komfemkan balik. Nasib baik teringat kat dia, terus aku tepon dan tanyekan pasal pemakaian samping nie. Hahhh nasib bos kawan aku tu pegi, so dapat lah aku jawapannyeee... Terus aku bagi tau kat bos aku,semua yg hadir mesti mengenekan dagang luar ok. Lepas tu barulah bos aku tukar balik kain sampingnye ke luar.

6 Ng0mel-ng0mel:

nURmALa mAZLan said...

isk isk... baru sultan johor datang tu..dah kalut..huhu~

~ eila'z ~ said...

ehh yerr kerr kak lieya... sbb bos eila smlam pakai samping kat luar... what ever la yg penting majlis tu dah slamat.... tadi kitaorg tengok rakaman video masa perasmian tu enjoy la sbb sultan johor banyak buat lawak...

Lieya said...

Mala--> ahaha tuh la pasal. Yg terlebih kalut tu, K.Lia punye big bos laa.. kesiann tengokkan dia.

Eila--> Haa dlm babak semalam bos Eila takde... bos2 dept lain ngan bos K.Lia je.. ehehee...

Ani said...

Salam,

Tumpang iklan....

Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing.

TQ....

MushroomCute said...

Bos2 tu nanti tak kena gi hari Hol kan? Kalau gi, lagilah kalut. Aritu 1 JB teman member cari baju melayu teluk belanga hitam sepasang dgn samping kain benang hitam putin...Sungguh terseksa...

Lieya said...

Haaa mase hari hol tu tak kene.. Hahaha betullaaa.. kalau kene kompom lagi kalut gaknyeee...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.