~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

They aRe s0 Gorge0us

Percubaan Pertama

Congo Bar versi CTsitusanesini

Yihaaaaa.... N3 ini saje aku buat khas untuk officemate aku si CTsitusanesini yang telah berjaya membuat kek pertamanyaaaaaa yang menggunakan aven. Hehehehe... tahniah tahniahhh kerana telah berjaya menghasilkan sebijik kek yg bernama congo bar...

Rase ooo sangat sodap.. cume aku lupe nak soh dia kurangkan sikit kuantiti gula tu. Hehehe silap aku gak pasal aku tak tepek kat blog aku. Hehehehe tu laaaaaaa men copy paste je resepi dr blog orang sudahnye ape yg dimodified tidak dimasukkan. Ape daaaaaa....

Tapi ape pun kek ko CTsitusanesini tetap menjadi, cume lepas ni better ko jangan letak "bubble rice" sebabnye bubble rice tu telah menjadi lembek hilang crunchynya. (mentang-mentanglah aku bg green light soh ko masukkan ape saje yg ko suke) Kalau untuk biskut kompom sesuai. He he heee ini pendapat aku jela, or maybe ade carenye yg idak kite tau. Maklumlakan kite ni kan orang baru yang baru je menceburkan diri dalam dunia menggodak kek, same-same tak tahu la katekan. Tengok le nanti kot2 ade yang berkenan nak komen and bagi pandangan kat N3 aku ni ha. Hehehe kite tunggu haaaaaa...

Anyway sekali lagi TAHNIAH untuk ko CTsitusanesini. Lepas ni boleh cube resepi lain plak. Kek coklat moist plak hokeyyyy... boleh ko buat jual lepas ni. Kalahkan akak jual kek tu., barulah boleh jadi tokey kek sebenar... Hehehehehehee.....

3 Ng0mel-ng0mel:

nUR_rOsALiNdA said...

Nak rasa jugak boleh?~

Lieya said...

Bolehhh.. tp kene wat sendiri.. ekekekekekeeeeee

Mama Cute said...

Liya, tq eh buat statement ni utk aku.. Hehehe.. TQ utk resepi jgak.. Sedap2.. ;)

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Life Must Go On |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.