jeng
jeng
jenggg
|
|
|
|
|
|
V
Tu dia biskut coklat cip, inilah biskut yang aku buat paling menjadi. Sedap rangup dan berkrim. Hahahaha.... (ni kes masuk bakul angkat sendiri) Sampaikan sepupu aku makan mengulang-ngulang pastu menangis-nangis bile aku tak mau bagi dia lagi biskut ni. Gile ko nak bagi dia, kompom licin dikejakan kalau tak dihalang. Kalau dah sekali bakar habis licin dia pulun. Silap-silap aku pulak yang meraung pasal penat membuat tapi biskut tak nampak. Hu huuuu..
..... dan resepinya dah pun aku tepek pada N3 Famous Amos at Home Do you!!!!. Kalau korang nak copylah dari situ je, pasal aku malas nak tepek resepi yang berulang-berulang. Heeeee... cume untuk resepi raya ni aku tambahkan kuaci yang semakin menyedapkan lagi resepi ni. Tak cayeee??? Haaa silalah buat sendiriiii, baru tau kelazatannya.
Kemudian aku buat biskut Mazola, ni pun sonang je buatnya. Cume part nak menggoreng kacang tu jelah leceh sikit. Nasib baik ade kazen aku si Ayie yang rajin menggoreng dan memblender, aku tinggal menguli aje. Resepinye tengoklah kat bawah ehh... mase aku buat aku tak ikut pun sukatan sebenar, main agak-agaknye. Walaupun agak-agak tapi jadi ok biskut ni. Cume part pembakaran tu jelah ade ala-ala legam sikit, heeeeeeee pasal aku leka tengok tv.
BISKUT MAZOLA
Bahan-bahannya ;-D
- 200gm Tepung Gandum
- 200 gm Kacang Tanah (goreng tanpa minyak dan kisar halus)
- 100gm Gula Halus
- 1 botol kecil Minyak Mazola
- Kuning Telur untuk hiasan
- Gaul kacang tanah, tepung gandum dan gula hingga sebati.
- Tuangkan minyak mazola sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
- Bentukkan mengikut citarasa yang disukai dan susun di dalam loyang yang telah dilenser dengan mentega.
- Sapukan atasnya kuning telur kemudian dibakar hingga kekuningan.
0 Ng0mel-ng0mel:
Post a Comment